Annonsørinnhold i samarbeid med

Hva er dette?

 
 

Enebakk – en liten kommune med store opplevelser

Annonsørinnhold i samarbeid med

Enebakk er kanskje ikke så stor når det gjelder antall innbyggere eller utstrekning. Men det er til gjengjeld en kommune med mange muligheter til berikende naturopplevelser i storslåtte skogsområder, og godt samvær på et hyggelig spisested i et av tettstedene eller en på en landlig kro.

Man skal ikke undervurdere å være turist i egen kommune, da dette kan by på mange spennende nye opplevelser. Det å utforske egen by og omegn med nye øyne, oppsøke nye steder og bruke kvalitetstid med familie og venner, er en gylden mulighet til å skape nye minner. Enebakk byr på gode restauranter – her kan du velge såvel sushi som pizza - eller hva med velsmakende norsk husmannskost på Gansvika Kro mens du nyter den vakre utsikten ut mot vannet og skogen?

Store skogsområder

Og nettopp de store skogsområdene i Enebakkområdet inviterer til naturopplevelser og et rikt frilufts- og idrettsliv. Fra overnatting i tømmerkoie ved Vikstjern, til ørretfiske i stille skogstjern, badeliv ved Bermerud badeplass eller Vikstranda, eller kveldstur langs Tangenelva - mulighetene for flotte utendørsopplevelser er mange, og flere av dem koster ikke en krone. I Kirkebygda kan du besøke gamle husmannsplasser, Viksaga i Ytre Enebakk byr på unikt treskjærerarbeid. På Flateby, der Flateby gods en gang lå, er det nå rekreasjonsområde og badestrand. Du kan også velge å ta et par dager på Sørmarka Konferansehotell med familien, med opplevelser i kano eller på vandretur like utenfor døra, utfolde deg på Krokhol Golfklubbs bane, eller nyte et rekecruise eller en tematur med M/S Øyeren om sommeren. Om vinteren er det gode utfoldelsesmuligheter på ski - til sammen 120 kilometer skiløyper merket av Skiforeningen i kommunen innbyr til mange gode timer i snøhvitt landskap.

Minner og overskudd

Å gi seg selv et avbrekk i en travel hverdag, uten å skulle planlegge lengere reiser, stå i kø til sikkerhetssjekk eller risikere avlyste flyavganger, kan gi gode minner og masser av overskudd, og ikke minst være en påminnelse om, de gleder og fornøyelser som er rett utenfor ens egen stuedør. Og skulle du ønske et museumsbesøk, så er de faste utstillinger med billedhuggeren Ragnhild Butenschøn og maleren Erling Enger i Det Gamle Herredshuset en del av kommunens stolte kulturarv.

Enebakk har et rikt kulturliv. Hvert år arrangeres kulturdagene - da samles kulturlivet til et felles løft, og dagene byr på både musikk fra mange genrer, litteratur, dans, teater og billedkunst. Det arrangeres konserter med både lokale artister og gjesteartister fra fjern og nær også ellers i året. Bygdedagen, som arrangeres i fellesskap av lag og foreninger, er en årlig tilbakevendende begivenhet.

Slik får du råd

Det hender at du blir begrenset av din egen pengepung. Å leke turist i sin egen kommune kan være morsomt og åpne opp for spennende overraskelser. Enebakk serverer mange muligheter som er billige eller bare gratis. Men hvis du har tid og gjerne vil ta en ordentlig langhelg proppfull av gode opplevelser, god mat og nye utfluktsmål sammen med kjæresten, ektefellen, barn eller gode venner, kan det godt koste litt.

Heldigvis kan du i dag få et ekstra økonomisk tilskudd med forbrukslån, - bare pass på, for det kan være dyrt. Men hvis du ønsker å låne penger til opplevelser i Enebakk, kan du på hjemmesiden Fair-laan.no sammenligne de forskjellige lånevilkår. Her kan du søke ansvarlige forbrukslån som passer til din økonomi.

Del artikkelen på Facebook