Hva er innholdsmarkedsføring?

Innholdsmarkedsføring er et kommersielt annonseprodukt. Det betyr at det er en kommersiell aktør som skaper innhold som er av interesse for personer som virksomheten ønsker å nå ut til. Til dette kjøper de kommersiell markedsføringsplass i nettavisers annonsebilag, skilt fra redaksjonelt innhold.

God innholdsmarkedsføring gir leserne ny kunnskap og gode opplevelser. Gjennom dette bygges en relasjon mellom virksomheten og leseren, og virksomhetens omdømme og profil utvikles. Innholdet skal gi en merverdi for leseren, uavhengig av om man ønsker å forta kjøp. Innholdsmarkedsføring bruker tekst, bilder og eventuelt video som fortellerverktøy.

Hvorfor innholdsmarkedsføring?

For 100 år siden var det kontroversielt at avisen trykte annonser i avisen. Ved introduksjon var det for mange uvant. Siden det framgikk tydelig at annonsene ikke var redaksjonelt innhold, ble dette en viktig funksjon for lokalavisen av to årsaker. Det handlet om at lokalavisen kunne utvikle en arena som samlende torgfunksjon, en arena som førte til at lokale næringsdrivende nådde ut til sine kunder med sitt budskap. Derigjennom kunne de skape grunnlag for sin virksomhet og lokale arbeidsplasser.

I tillegg utgjorde annonsene for avisen viktig finansiering av journalistikk, samtidig som redaksjonell uavhengighet ble opprettholdt. Over tid har markedsføringen utviklet seg på mange måter, og særlig den digitale revolusjonen har åpnet for nye løsninger. Vår avis ønsker å utvikle seg med lokale annonsører, og gjør dette ved å tilby markedsføringsløsninger som gir annonsørene god effekt.

Innholdsmarkedsføring er i ferd med å etablere seg som et virkningsfullt markedsføringsprodukt i både internasjonale og nasjonale medier. Gjort på riktig måte, er det vår oppfatning at dette er et godt og viktig produkt som også lokale annonsører skal få tilgang til.

Hvordan ser vi forskjell?

Innholdsmarkedsføring er et rent kommersielt produkt. Redaksjonen i vår avis har ingenting med dette å gjøre. Derfor er det også viktig at leserne ser og forstår forskjellen på redaksjonelt og kommersielt innhold. Kravet til slikt skille understrekes tydelig i de etiske retningslinjene for medier, kalt Vær Varsom-plakaten, og særlig punkt 2.6.

Kommersielt innhold skal være tydelig merket. Dette er hos oss gjort med merking på forsiden, med ordet «Annonse» i bildet. Ved å klikke på saken, kommer leseren til en side som er vesentlig annerledes i utforming enn redaksjonelt innhold. Toppen av siden er merket med «Annonsebilag», og øverst i teksten ligger en merking av at innholdet er innholdsmarkedsføring. Virksomheten som er avsender av budskapet er tydelig merket med logo.l.

Tydelighet

For vår avis er det viktig at leserne umiddelbart ser og forstår forskjellen på innholdsmarkedsføring og ordinært redaksjonelt innhold. Akkurat som for 100 år siden er avisens redaksjonelle integritet og uavhengighet er usedvanlig viktig for oss. Dersom noen opplever at skillet og merkingen er utydelig, vil vi høre det så snart som mulig. Det er viktig at lokalavisen kan tilby gode og effektive markedsføringsprodukter, men vi vil ikke gjøre det på bekostning av vår troverdighet.

Lukk

Enebakk – en liten kommune med store opplevelser

Annonse fra Fairlån

Enebakk er kanskje ikke så stor når det gjelder antall innbyggere eller utstrekning. Men det er til gjengjeld en kommune med mange muligheter til berikende naturopplevelser i storslåtte skogsområder, og godt samvær på et hyggelig spisested i et av tettstedene eller en på en landlig kro.

Man skal ikke undervurdere å være turist i egen kommune, da dette kan by på mange spennende nye opplevelser. Det å utforske egen by og omegn med nye øyne, oppsøke nye steder og bruke kvalitetstid med familie og venner, er en gylden mulighet til å skape nye minner. Enebakk byr på gode restauranter – her kan du velge såvel sushi som pizza - eller hva med velsmakende norsk husmannskost på Gansvika Kro mens du nyter den vakre utsikten ut mot vannet og skogen?

Store skogsområder

Og nettopp de store skogsområdene i Enebakkområdet inviterer til naturopplevelser og et rikt frilufts- og idrettsliv. Fra overnatting i tømmerkoie ved Vikstjern, til ørretfiske i stille skogstjern, badeliv ved Bermerud badeplass eller Vikstranda, eller kveldstur langs Tangenelva - mulighetene for flotte utendørsopplevelser er mange, og flere av dem koster ikke en krone. I Kirkebygda kan du besøke gamle husmannsplasser, Viksaga i Ytre Enebakk byr på unikt treskjærerarbeid. På Flateby, der Flateby gods en gang lå, er det nå rekreasjonsområde og badestrand. Du kan også velge å ta et par dager på Sørmarka Konferansehotell med familien, med opplevelser i kano eller på vandretur like utenfor døra, utfolde deg på Krokhol Golfklubbs bane, eller nyte et rekecruise eller en tematur med M/S Øyeren om sommeren. Om vinteren er det gode utfoldelsesmuligheter på ski - til sammen 120 kilometer skiløyper merket av Skiforeningen i kommunen innbyr til mange gode timer i snøhvitt landskap.

Minner og overskudd

Å gi seg selv et avbrekk i en travel hverdag, uten å skulle planlegge lengere reiser, stå i kø til sikkerhetssjekk eller risikere avlyste flyavganger, kan gi gode minner og masser av overskudd, og ikke minst være en påminnelse om, de gleder og fornøyelser som er rett utenfor ens egen stuedør. Og skulle du ønske et museumsbesøk, så er de faste utstillinger med billedhuggeren Ragnhild Butenschøn og maleren Erling Enger i Det Gamle Herredshuset en del av kommunens stolte kulturarv.

Enebakk har et rikt kulturliv. Hvert år arrangeres kulturdagene - da samles kulturlivet til et felles løft, og dagene byr på både musikk fra mange genrer, litteratur, dans, teater og billedkunst. Det arrangeres konserter med både lokale artister og gjesteartister fra fjern og nær også ellers i året. Bygdedagen, som arrangeres i fellesskap av lag og foreninger, er en årlig tilbakevendende begivenhet.

Slik får du råd

Det hender at du blir begrenset av din egen pengepung. Å leke turist i sin egen kommune kan være morsomt og åpne opp for spennende overraskelser. Enebakk serverer mange muligheter som er billige eller bare gratis. Men hvis du har tid og gjerne vil ta en ordentlig langhelg proppfull av gode opplevelser, god mat og nye utfluktsmål sammen med kjæresten, ektefellen, barn eller gode venner, kan det godt koste litt.

Heldigvis kan du i dag få et ekstra økonomisk tilskudd med forbrukslån, - bare pass på, for det kan være dyrt. Men hvis du ønsker å låne penger til opplevelser i Enebakk, kan du på hjemmesiden Fair-laan.no sammenligne de forskjellige lånevilkår. Her kan du søke ansvarlige forbrukslån som passer til din økonomi.

Redaksjonen i Enebakk Avis har ingen rolle i produksjonen av dette innholdet