Venter «mini-hetebølge» til helgen

VARMT: Til helgen blir det strålende vær på Sør- og Østlandet.

VARMT: Til helgen blir det strålende vær på Sør- og Østlandet. Foto:

Varmen blir derimot kortvarig, for når helgen er over blir det kjøligere igjen.

DEL

Mandag har vært en varm dag flere steder i landet. Fjorårets hetebølge har latt vente på seg, men til helgen kan de som bor på Sør- og Østlandet få en mini-hetebølge. Ifølge vakthavende meteorolog hos Storm, Roar Inge Hansen vil det bli betydelig varmere lørdag.

- Det er høytrykk som kommer inn fra vest til Norge i løpet av lørdag, og i forbindelse med dette høytrykket vil det bli betydelig varmere på lørdag, sier Hansen til Nettavisen og legger til:

- Jeg kan ikke utelukke at det blir over 30 grader. Det er såpass varm luft fra Sørlandskysten og oppover mot Oslofjorden.

Kortvarig hetebølge

Ifølge meteorologen er dessverre varmen kortvarig, for allerede søndag begynner det å blåse fra kysten, og mandag blir det definitivt en del kjøligere.

- Sånn det ser ut nå er det lørdag som blir varmest, og så blir det litt kjøligere på søndag. Det blir også varmt søndag, men ikke 30 grader, mens på mandag vil det bli cirka 20 grader på Østlandet, sier Hansen.

Snø på fjellet

Det fine været lar vente på seg lenger nord i landet. Nord for Stad vil det bli mer ustabilt vær og nedbør til helgen, det opplyser vakthavende meteorolog ved meteorologisk institutt, Lars Andreas Selberg.

- Enda lender nord så er det mer vind og ganske lav temperaturer. Det ser ut som om det kan være under ti grader, og snø på fjellet oppe i Troms og Finnmark, sier Selberg til Nettavisen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags