Godt vi kan glede oss til sol og varme når pinsen er over

Det kan bli en grå pinsehelg på Østlandet, men dersom prognosen for neste helg slår til har vi varmt vær i vente. Bildet er tatt den første juniformiddagen i Halden.

Det kan bli en grå pinsehelg på Østlandet, men dersom prognosen for neste helg slår til har vi varmt vær i vente. Bildet er tatt den første juniformiddagen i Halden. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

(Østlandets Blad) FOLLO: Gleder du deg til late pinsedager i solen, blir du skuffet. Det ser rimelig grått ut.

- På fredag skyer det til på Østlandet og fra midt på dagen vil det komme noe regn. Trøsten for Follo er at det øst for Oslofjorden ser ut til å bli mindre nedbør, sier Stine Karlsen Gya ved Meteorologisk institutt til ØB.

Det vil nok dryppe litt inn i lørdagen og holde seg overskyet fram til søndag kveld. Gjennom helgen vil temperaturen stige fra 12 til opp mot 17 grader.

Får vi ikke se solen i det hele tatt i løpet av pinsen?

- Jo, mandag andre pinsedag ser bra ut. Bygene forsvinner, det er rolig vindforhold og det blir fint vær store deler av dagen, sier meteorologen.

Prognosen for været utover i uken er litt mer usikker. Det ligger en del regnbyger som kommer inn fra England, men det kan bli en del sol også.

- Mot neste helg blir det varmere vær og temperaturen kan komme opp i 20 grader, bedyrer Karlsen Gya.

Mye pollen i lufta

Det ligger gule renner av pollen rundt om i distriktet, og det kjenner allergikerne godt. Mot helgen er det varslet beskjeden spredning av salix og bjørk.

Badetemperaturene har ikke nådd veldig behagelige nivåer ennå. Tirsdag ble det målt 14 grader ved Oscarsborg Festning.

Artikkeltags