Vil skjule listene

BLIR ENDRET: Tidligere år har bordet med partilistene ligget åpent i stemmelokalet på Flateby Samfunnshus. Det har mange reagert på, og nå lover kommunen at det skal bli annerledes ved høstens valg.

BLIR ENDRET: Tidligere år har bordet med partilistene ligget åpent i stemmelokalet på Flateby Samfunnshus. Det har mange reagert på, og nå lover kommunen at det skal bli annerledes ved høstens valg. Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

FLATEBY: Etter klage på stemmelister som lå åpent i valglokalet på samfunnshuset, blir dette nå endret i år.

DEL

Mange reagerte på at alle kunne se hvilken liste du tok med deg før du gikk inn i et avlukke for å legge stemmeseddelen i en konvolutt.

Dermed følte mange at de måtte ta med seg flere lister, for å gjøre valget litt mer hemmelig.

Avlukke med kassetter

– Det blir forandret i år. Vi har valgavlukker med kassetter til valglistene i hvert enkelt avlukke. Disse er tilpasset funksjonshemmede, og vil være utplassert i alle valglokalene i Enebakk, forklarer Tore Tidemann, leder i valgstyret.

Han innrømmer at forbedringen er gjort etter en evaluering av sist valg, der ikke alle var like fornøyde.

Testet ut

Han forteller at de også vurderer å sette ut et bord med lister for velgere som synes det er vanskelig å komme til stemmesedlene inne i avlukkene.

– Da vil vi også sette opp et skjermbrett rundt bordet, slik at man unngår innsyn. Vi har forøvrig testet ut et av de nye valgavlukkene for de som forhåndstemmer på servicetorget, opplyser Tidemann.

Positive tilbakemeldinger

– Vi har fått gode tilbakemeldinger om at brukerne er fornøyde, også brukere med funksjonshemming synes avlukkene har fungert godt, refererer Tidemann.

Han er leder av valgstyret som er et utvidet formannskap, supplert med medlemmer fra enkelte partier.

– Det er for å sikre at det blir partinøytralt. Valgstyrets sammensetning skal også være kjønnsnøytral, avslutter Tidemann.

Artikkeltags