Gå til sidens hovedinnhold

Vil bruke stemmeretten

Artikkelen er over 13 år gammel

YTRE ENEBAKK: – Vi ungdommer har egne meninger og er en del av dette samfunnet. Politikken angår og påvirker oss også, sier Ole Christian Løken (18), som vil at flere unge skal delta.

Som attenåring har han mange meninger og han har allerede bestemt seg for hvem stemmen går til under det forestående kommunevalget.

– Jeg har ikke satt meg så veldig inn i det, men er ganske engasjert i politikken, særlig det som skjer lokalt. Det er viktig at også vi ungdommer kommer frem med det vi mener. Hvis man klager og vil ha endringer kan man ikke bare sitte på ræva, man må gjøre litt for det, som å stemme og støtte forslag, sier Ole.

Opptatt av miljø

– Hvilke saker er du opptatt av innenfor politikken?

– Jeg er opptatt av miljø, at ting skal være bra og tilrettelagt for alle. Skole og aktiviteter for unge er veldig viktig og jeg bryr meg om ting som angår meg. Eldreomsorg bør også være godt prioritert, jeg kommer jo dit en gang jeg og, ler Ole Christian

Åttenåringen fra Ytre Enebakk er tømrerlærling i firmaet Alfa Øst. Han jobber og sliter hardt med å etablere seg som ung, og vet hvor tungt det er å finne noe eget. Ole forteller at de høye rentene og prisene gjør det vanskelig for unge å komme seg ut i boligmarkedet.

– Studenter skulle fått mer støtte av bank og kommune under oppbyggingsfasen, kanskje noen alternative studentboliger hadde gjort det lettere, sier Ole Christian.

Gjør en ganske bra jobb

– Synes du at politikerne i Enebakk gjør en god jobb?

– Ja, både og, de gjør en ganske bra jobb. Med Tidemann i spissen har de fått til mye de siste årene. Jeg synes det er veldig bra at det har blitt en strand med volleyballbane, ballbinge og skatepark her i Ytre, men det er alltid ting som må gjøres. Ting blir aldri perfekt, sier Ole Christian.

Han forteller at han trives meget bra i bygda og liker å bo her,

– Er det er noe du savner i Enebakk?

Ole Christian grubler lenge og det blir stille før han svarer med oppgitt stemme;

– Kollektivtrafikken burde forbedres, det er tungvint å komme seg ut av bygda, særlig til Ski. Hvis man ikke har lappen og skal en tur på kino går jo siste bussen klokken to og da kommer man seg ikke hjem heller, smiler Ole Christian.

Savner møtested

Han forteller videre at han er skuffet over møtesteder for ungdom om kveldene og sier at de ikke har noen steder å gjøre av seg.

– For de som ikke er gamle nok til å være på puben, blir det til at de raver rundt i lia. Man kan jo liksom ikke spille volleyball hele natta, fleiper Ole Christian.

Som et lite innspill til forandringer, sier han at Enebakk kan jo ikke by på alt, så de burde ha bedre samarbeid med kommuner rundt som har annet å by på. De burde annonsere mer om ting som skjer og kanskje arrangert bussturer til festivaler og lignende.