Møtte velgerne på Vågsenteret

Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

YTRE ENEBAKK: Valgmøtet på Vågsenteret lørdag ble en kjempesuksess. Utbygging av den såkalte «indrefileten» og kommuneøkonomi var to av temaene.

DEL

Magne Johansen og Roar Killerud, var godt forberedt og engasjerte møteledere i et fullsatt lokale.

Alt av stoler og krakker som var å oppdrive ble satt fram, likevel måtte mange stå for å følge den nesten to timer lange debatten.

Hvert parti fikk først presentere sine standpunkt, før møtelederne startet med å stille spørsmål. Panelet ble spurt om rushtidsavgift, om det er aktuelt å øke SFO-satsene og øke egenandelen for omsorgstjenesten. Partiene ble spurt om sitt syn på en eventuell motorvei gjennom kommunen, og om det er aktuelt å innføre eiendomsskatt, noe alle partiene avviste.

Tempo i boligutbygging i Ytre var et hett tema, med utbygging av «indrefileten», kommunens egne arealer bak Våglia, BY 21, og kommunens evne til å møte konsekvensene i forhold til dette. Bare SV og Sp sa et klart nei til dette prosjektet og vil verne området.

Ny grendeskole på Kvernstua er vedtatt bygget i 2009. De forskjellige blokkene ble spurt om totaløkonomien og det akutte behovet for rehabilitering av Ytre Enebakk skole.

Artikkeltags