Jorunn snakker mest

NR 1: Tidligere ordfører Jorunn Buer fra Arbeiderpartiet har vært den desidert mest taletrengte politikeren i kommunestyret fra februar i fjor og til juni i år. Hun har entret talerstolen hele 136 ganger.

NR 1: Tidligere ordfører Jorunn Buer fra Arbeiderpartiet har vært den desidert mest taletrengte politikeren i kommunestyret fra februar i fjor og til juni i år. Hun har entret talerstolen hele 136 ganger. Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

ENEBAKK: Hele 136 ganger har Arbeiderpartiets Jorunn Buer entret kommunestyrets talerstol i løpet av de 13 siste møtene.

DEL

Buer er dermed den mest taletrengte politikeren i dagens kommunestyre. Det viser en kartlegging Enebakk Avis har gjort. En del av representantene har ikke tatt ordet i det hele tatt.

På samtlige møter

Den tidligere ordføreren i Enebakk, Jorunn Buer (Ap) topper altså statistikken over de mest taletrengte politikerne i kommunen. Med hele 136 ganger på talerstolen i kommunens øverste folkevalgte organ, er hun hele 55 ganger foran nummer to, Terje Taraldset (Frp).

Buer har deltatt på samtlige 13 møter i perioden vi har kartlagt, og i gjennomsnitt har hun tatt ordet ti ganger i hvert eneste møte. Rekorden kom på et møte hvor Buer entret talerstolen hele 17 ganger i løpet av kvelden.

Tre borgerlige nærmest

Terje Taraldset er dermed den posisjonspolitikeren som snakker mest i tillegg til ordfører Tore Tidemann, som tok ordet 63 ganger fra talerstolen. Ordføreren har deltatt på samtlige 13 møter, mens Taraldset kun har deltatt på elleve av møtene.

Høyres Jostein Årre følger på plassen bak Tidemann etter å ha vært 49 ganger på kommunestyrets talerstol i løpet av perioden. Han blir tett fulgt av Geir Dal fra Sosialistisk Venstreparti med 48 ganger i løpet av tolv møter.

17 ganger i ett møte

Hvis vi ser på hvor mange ganger de enkelte politikerne har entre talerstolen i løpet av ett møte, så ser vi at Jorunn Buer også topper den statistikken. I møtet 20. oktober i fjor var hun på talerstolen hele 17 ganger. Det over dobbelst så mange ganger som nestemann i møtet, Terje Taraldset.

Det er imidlertid flere politikere som har utmerket seg i enkeltmøter. Taraldset har vært på talerstolen 15 ganger i løpet av ett møte, og Sosialistisk Venstrepartis Lisbeth Gaathaug har 14 ganger i samme møte. Partifelle Geir Dal har på det meste vært ti ganger på talerstolen i ett kommunestyremøte.

Til sammenligning er det sju representanter som aldri har entret talerstolen i løpet av disse tretten møtene.

Ap mest taletrengte

Samlet for de ulike partiene ser vi at Arbeiderpartiet også topper den statikken. Partiets representanter har tilsammen vært på kommunestyrets talerstol 171 ganger i løpet av 13 møter.

Høyre følger på plassen bak med 131 ganger på talerstolen. Arbeiderpartiet har da også flest representanter i kommunestyret med sju, mot Høyre og Fremskrittspartiets seks. Fremskrittspartiets representanter har forøvrig vært på talerstolen 95 ganger, og altså 81 av disse har Terje Taraldset bidratt med alene.

Sosialistisk Venstrepartis tre representanter har tatt ordet 82 ganger, Senterpartiets tre representanter har gjort det 47 ganger og Kristelig Folkepartis to kommunestyremedlemmer har tatt ordet 30 ganger fra talerstolen i Herredstyresalen.

Artikkeltags