Flest politikere fra Ytre

Foto:

Artikkelen er over 12 år gammel

ENEBAKK: Over halvparten av representantene i dagens kommunestyre kommer fra Ytre. Slik kan det også bli etter valget.

DEL

Når det gjelder det sittende kommunestyret er over halvparten fra Ytre Enebakk. Av 27 representantene er hele 15 bosatt i Ytre Enebakk, 10 er bosatt på Flateby og da blir det bare to igjen fra Kirkebygda.

Selv om antallet stemmeberettige er høyest i Ytre, er likevel Ytre overrepresentert i kommunestyret. Med bare to representanter er den midterste valgkretsen klart underrepresentert til tross for at antallet stemmeberettigede er lavest.

Uheldig

Om en ser på listene de forskjellige partiene stiller til valg med, ser fordelingen ut til å kunne bli noe bedre for postnummer 1912 de kommende årene. Men likevel finner vi bare to navn med adresse 1912 Enebakk på Høyres og SVs listeforslag, mens på Senterpartiets liste har 12 av 24 navn postnummer 1912. På denne listen er det forøvrig tre navn med postnummer 1912 blant de fem øverste. Fremskrittspartiet og Kristelig Folkeparti har bare en hver med postnummer 1912.

– Dette er veldig uheldig, tross alt er det jo flertallet som bestemmer i kommunestyret, sier Senterpartiets Hans Guslund.

Han mener videre at enkelte politikere lett blir for engasjerte i enkeltsaker som angår det området der de selv bor.

– Det er viktig å holde hele bygda sammen, uavhengig av hvor en bor selv. En må ha følelse for hele bygda.

Artikkeltags