Gå til sidens hovedinnhold

Ung og lei koronaen? Da vil disse gjerne snakke med deg

Miljøterapeutene i SLT oppfordrer ungdom til å ta kontakt på sosiale medier.

Se Meg Bry Deg

Dagene vi er i nå er de strengeste hittil hva gjelder tiltak mot koronaviruset. Ingen behøver vel å forklare hvor lei de er.

Derfor vil kommunens SLT (Samordning av lokale rus og kriminalitetsforebyggende tiltak) / Se Meg Bry Deg fortelle barn og unge i Enebakk at de er her for dem, og kan kontaktes som før.

Hjemmekontor

Miljøterapeutene Terje Rustand, Johanna Huth, Jenny Kristoffersen og leder Per Øivind Gundersen er pålagt hjemmekontor nå, og derfor ikke like synlig ute.

– Vi skulle gjerne vært ute, men det er viktig å holde fokus denne uka og vise at vi alle er med på en stor dugnad, sier Johanna.

– Kjære alle! Dette er noe real dritt! Er du lei? Ja, det er vi og! skrev de på Instagram i går.

Der understreker SLT at det er kjempeviktig å begrense fysiske møter mellom mennesker nå.

Les også

Ut og gå en tur? Svipp innom der ungdommene er og si hei!

På skolen

– Vi ønsker å være ute på skolene og møte elevene, og følge opp de vi har etablert kontakt med. Skolen er en viktig arena for å kunne opprettholde kontakten med ungdommene, sier Johanna til Enebakk Avis.

– Hva sier de selv om denne situasjonen?

– Det er vanskelig nå, så vi må finne andre måter. Flere av de vi snakker med når vi driver oppsøkende sosialt arbeid, forteller at de mistrives sterkt med hjemmeskole. Det er mange tunge tanker og følelser rundt det å ha hjemmeskole, sier hun.

– Dette er en krevende tid. De unge har mindre kontakt med hverandre, og med færre lærere også. Spør du dem hva de velger mellom skole på skolen, eller skole hjemme, svarer alle at de velger å være på skolen. Vi kan for eksempel lettere avtale å chatte senere, når vi har vært med ungdommene på skolen først, sier Johanna.

Sosiale medier, sms eller ring!

– De som synes dette er trist og tungt og leit, ønsker vi å være der for, sier Per Øivind.

SLT-teamet er tilgjengelig på sosiale medier, telefon og sms.

– Ingen spørsmål er for dumme, om du lurer på noe. Vi vil gjerne prate, så bare ta kontakt om du vil chatte eller ringe, sier Johanna.

SLT-Miljøterapeutene er tilgjengelig på SoMe

Er du drittlei Korona, sint, frustrert, trist, ensom eller bare trenger noen å prate med? Vi er her for DEG! DU er ikke alene!

Ta kontakt på:

Terje: 412 18 927

Johanna: 477 86 094

Jenny: 477 86 097

Snapchat:

Jennyemilieslt

Johannask20

Facebook/Messenger: Semegbrydeg

Instagram: @semegbrydeg

Kommentarer til denne saken