(Romerikes Blad)

– Meldinger om flere skudd avfyrt mot en adresse. Vi er i området med tilgjengelige ressurser. Det er ikke meldt om skader på noen personer så langt, melder Øst politidistrikt på Twitter klokka 1730.

En drøy halvtime senere opplyser politiet at de fortsatt er i området og skaffer informasjon.

– Så langt er det ikke funnet påviselige materielle skader etter skudd, opplyser politiet.

Operasjonsleder Terje Marstad opplyser til Romerikes Blad klokka 18.45 at politiet ikke har funnet spor som tyder på at det har blitt avfyrt skarpe skudd.

– Vi har lokalisert boligen som ble utsatt. Et vindu er knust, men foreløpig er det ingentig i vår etterforskning som tyder på at det er skutt mot boligen.

Romerikes Blad har imidlertid snakket med vitner som opplyser at det ble hørt rundt 10 raske skudd. Politiet bekrefter at de sitter på de samme opplysningene.

– Foreløpig vet vi ikke hva som er brukt for å knuse vinduet, men vi jobber for å finne ut av det, sier Marstad.

På adressen bor det en mor, far og barn.

– Disse blir ivaretatt og vil etter hvert bli avhørt, opplyser Marstad.

– Person løp fra stedet

Politiet opplyser at en person ble sett løpende vekk fra Tårnbyveien kort tid etter hendelsen.

Personen beskrives som en mann i 20-30-årene av utenlandsk opprinnelse, rundt 175 centimeter høy og med litt skjegg i ansiktet. Vedkommende skal ha vært ikledd en grå hettegenser, sort joggebukse og hette og caps på hodet.

– Han har vi foreløpig ikke fått tak i. Vi tror vi skal finne ut hvem dette er, og han oppfordres til å ta kontakt med politiet før politiet tar kontakt med ham, sier operasjonsleder Marstad.

Bevæpnede patruljer

Etter at politiet fikke melding om den angivelige skytingen klokka 17.30 mandag ettermiddag, rykket de ut med bevæpnede politistyrker.

Like før klokka 19.00 opplyser operasjonsleder Terje Marstad at politiet fortsatt er på stedet med samme styrke.

– Vi undersøker fortsatt hva som har skjedd, og det gjennomføres blant annet avhør av personer på stedet, opplyser Marstad.

Foreløpig er ingen personer pågrepet. Ingen personer er skadd.