(Østlandets Blad)

HOLMENKOLLEN: Heidi Weng var usikker på egen form før dagens 30 km fri i Holmenkollen. Det skulle vise seg å være en reell bekymring, for verdenscuplederen klarte ikke å hevde seg i teten.

Det skilte seg relativt tidlig ut en tettrio med Charlotte Kalla, Jessica Diggins og Ragnhild Haga. Weng ble liggende i en større gruppe et stykke bak de tre i front.

Drøyt midtveis i løpet, på 18,3 kilometer var løperen fra Ytre Enebakk på en 18. plass, 1:13 bak teten.

Knockout fra Bjørgen

Trioen gikk alene i tet frem til det var en kilometer igjen. Da dukket Marit Bjørgen og Astrid Uhrenholdt Jacobsen opp. Førstnevnte slo knockout på resten, og reiste rett inn til henne syvende seier på tremila i Kollen. Jessica Diggins endte på 2. plass, mens Ragnhild Haga snek seg et tidel foran Charlotte Kalla og tok tredjeplassen.

Heidi Weng endte nede på en 18. plass, 3:13 bak Bjørgen. Martine Ek Hagen gikk inn til verdenscuppoeng, og en 25. plass.

– Jeg hadde egentlig ikke forventet noe bedre, kjenner at kroppen ikke er som den skal og jeg angrer veldig på at jeg ikke byttet ski, sier Heidi Weng til NRK etter løpet.

– Denne tremila kom litt for fort etter Drammen. Jeg hadde litt feber og var litt tett i brystet etter sprinten. Det var en grei gjennomkjøring før Falun, så får vi se. Kroppen er rett og slett helt ferdig. Det er lenge siden jeg har vært sånn på slutten av sesongen, stort sett pleier det å løsne i mars. Jeg følte meg bra i fem kilometer, og det var det. Jeg er glad det bare er 10-kilometere igjen, fortsetter hun.

Beholdt ledelsen

Weng behold sammenlagtledelsen sin i verdenscupen. Hennes nærmeste konkurrent, Ingvild Flugstad Østberg, havnet på en sjetteplass og knappet innpå, men Weng har fortsatt en solid ledelse.

Løperen fra Ytre Enebakk har 1424 poeng, 152 mer enn nevnte Flugstad Østberg og 260 poeng mer enn Jessica Diggins. Det er to eneste som kan passere Weng, med 350 poeng å kjempe om i de gjenværende tre rennene i Falun neste helg.