Stor opplevelse på håndballcup i Spania

Enebakks J2003 spilte seks kamper i Granollers Cup 2018. Her ser vi fra venstre: Sara Øien, Thea-Marie Langbakke, Julie Bordoy og Tuva Ellingsen som prøver å stanse spillerne til det brasilianske laget Viagens Esportivas.

Enebakks J2003 spilte seks kamper i Granollers Cup 2018. Her ser vi fra venstre: Sara Øien, Thea-Marie Langbakke, Julie Bordoy og Tuva Ellingsen som prøver å stanse spillerne til det brasilianske laget Viagens Esportivas. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

13 jenter fra Enebakks J2003 fikk mange fine opplevelser da de nylig deltok i Granollers Cup i Spania.

DEL

Granollers Cup er en stor håndballturnering som foregår i byen Granollers, litt nord for Barcelona.

Over 300 lag fra nesten 20 nasjoner deltok.

I flere år hadde J2003 hatt denne turneringen som et stort mål, og det har vært jobbet dugnad for å skaffe penger til å betale turen. Laget består av spillere fra både Flateby og Kirkebygda.

Jentene møtte på Gardermoen tidlig om morgenen. Her ser vi fra venstre: Sarah Dahl, Emma Krogsvold, Julie Bordoy, Thea Østnes og Tuva Ellingsen som er klare for tur.

Jentene møtte på Gardermoen tidlig om morgenen. Her ser vi fra venstre: Sarah Dahl, Emma Krogsvold, Julie Bordoy, Thea Østnes og Tuva Ellingsen som er klare for tur. Foto:

Tidlig opp

Det var en litt trøtt og ganske spent gjeng på nesten 30 spillere, trenere, søsken og foreldre som møtte på Gardermoen kl. 03.15 tirsdag 26. juni.

Første etappe gikk via Frankfurt til Barcelona. Der sto en buss klar for å frakte oss til den koselige kystbyen Santa Susanna, 60 kilometer fra sentrum av Barcelona. Det er en liten by med 3.500 innbyggere, men med en rekke hoteller og en flott strand. Der bodde vi under hele oppholdet.

Her er spillere og trenere klare for avreise til åpningsseremonien i cupen.

Her er spillere og trenere klare for avreise til åpningsseremonien i cupen. Foto:

Selve cupen startet med åpningsseremoni i sentrum av Granollers onsdag 27. juni.

Vi møtte opp på et torg midt i byen, og sammen med de andre lagene gikk vi gjennom gatene. Sang og glade håndballspillere fra mange land preget paraden som endte i hovedarenaen Palau d'Esports.

Der var det underholdning før turen gikk tilbake til Santa Susanna.

God start

Torsdagen startet kampene. Enebakk deltok i klassen 2002-2003, og i vår pulje var det sju lag. Det betød seks kamper fordelt på tre dager.

Den første kampen gikk mot Viagens Esportivas fra Brasil. Både spilllere og trenere var spente på hvordan nivået ville være.

Enebakk-jentene fikk en veldig god start på turneringen, og førte kampen mot de brasilianske jentene.

Da signalet gikk etter spilte 2x15 minutter stod et 14-10 til Enebakk.

Stemningen var derfor meget god før jentene skulle møte H. Vilamajor fra Spania noen timer senere.

Varmen ble en utfordring for jentene. De var ikke vant til å drikke hele tiden, og det bidro til at de ble litt tappet for energi i den andre kampen som endte med tap.

Trenerne måtte derfor fokusere litt ekstra på at spillerne skulle få i seg nok mat og drikke de neste dagene.

Emma Krogsvold jubler etter en scoring.

Emma Krogsvold jubler etter en scoring. Foto:

Gammel OL-arena

Fredag 29. juni var det duket for to nye kamper, først mot BM. La Roca-2 fra Spania på hovedarenaen.

Granollers er en av Spanias beste håndballklubber, og hovedarenaen Palau d'Esports ble benyttet under OL i Barcelona i 1992. Den skal også være arena under damenes VM i håndball i 2021.

Stor stas for Enebakks jentelag å spille i arenaen Palau d'Esports som blant annet ble brukt under OL i 1992.

Stor stas for Enebakks jentelag å spille i arenaen Palau d'Esports som blant annet ble brukt under OL i 1992. Foto:

Det var derfor en stor opplevelse for Enebakk-jentene å få spille på en arena som kan ta 6.500 tilskuere. Selv om det ikke var fullsatt på tribunene, fikk vi en smak på hvordan det er å spille på en stor arena.

Nok en gang ble det en kamp hvor det ikke helt gikk vår vei, og det ble et nytt tap.

Etter noen timers pause var det klart for dagens siste kamp, mot tyske BSV Buxtehude. Da sluttsignalet gikk, kunne de tyske jentene notere seg for sin andre seier for dagen.

Enebakk-jentene takker for kampen etter møtet med tyske BSV Buxtehude.

Enebakk-jentene takker for kampen etter møtet med tyske BSV Buxtehude. Foto:

Stengte målet

Den siste dagen med kamper i puljespillet fant sted lørdag 30. juni. Vi skulle spille kamper mot BM.Polinyà og Anaitasuna, begge fra Spania.

Vi hadde forhåpninger om en seier til, særlig i dagens første kamp.

Jentene leverte en strålende kamp. Både fremover og bakover på banen spilte de fantastisk, og i målprotokollen endte det med seier 14-2 etter at vi ledet 9-1 til pause.

Det ble en veldig flott opplevelse for både spillere og publikum. På tribunen var Enebakk-foreldrene suverene, og med støtte fra både et guttelag fra Arendal og de brasilianske jentene vi hadde slått tidligere i turneringen, var stemningen upåklagelig.

Foreldrene sørget for god stemning på tribunen under kampene.

Foreldrene sørget for god stemning på tribunen under kampene. Foto:

To mål bakover etter 30 minutters spill, lar seg virkelig høre. Det kan vi i stor grad takke vår suverene keeper Nana for. Hun sto som en vegg, og reddet mange straffekast.

Til Barcelona

Dessverre gikk vi ikke videre til sluttspillet, men det betød bare en ekstra dag i morsomme bølger på stranden i Santa Susanna.

Den siste dagen før hjemreise, tok mange av oss toget inn til Barcelona. Jentene var klare for å legge igjen noen euro i den spanske storbyen.

På toget dukket det plutselig opp et par musikanter som sang og spilte blant passasjerene. Det skapte god stemning i noen minutter, før pappkoppen kom frem og det var tid for et aldri så lite honorar.

Noen av Barcelonas mange butikker ble avlagt et besøk, før vi tok toget hjemover.

Den turen ble ganske annerledes enn turen inn til Barcelona. Vi var på ingen måte de eneste som hadde tenkt på ta toget nordover denne ettermiddagen. Vi sto som sild i tønne i et tog som temperaturmessig minnet mest om en badstu.

I en drøy time måtte de fleste stå i et glodhett tog, og det var en stor lettelse å kunne gå ut av toget i Santa Susanna.

Fish Spa

Kveldene tilbragte jentene til blant annet shopping og sosialt samvær på rommene. Den trivelige hovedgaten i Santa Susanna hadde salgsboder og restauranter å tilby.

Et populært tilbud som flere av jentene prøvde var Fish Spa. Det gikk ut på å stikke beina ned i et akvarium, og la små fisker spise på huden. Resultatet skulle være en myk og frisk hud etterpå. Litt skepsis hos enkelte i starten, men fornøyde jenter etterpå.

Dette ble en veldig flott tur som vi tror jentene vil ha med seg som et fint minne resten av livet.

Takk til håndballgruppa i Enebakk IF som støttet turen økonomisk.

Santa Susanna hadde en flott og lang strand.

Santa Susanna hadde en flott og lang strand. Foto:

Artikkeltags