Gå til sidens hovedinnhold

De unge har tro på egen økonomi

Artikkelen er over 4 år gammel

Seks av ti unge føler seg optimistiske med tanke på sin egen økonomiske framtid.

(Siste)

Det viser en undersøkelse YouGov har gjennomført på oppdrag for Nordea.

Unge mellom 18 og 29 år fikk spørsmål om hvordan de ser for seg sin økonomiske situasjon fem år fram i tid. Hele seks av ti svarer at de føler seg optimistiske.

– Unge har ofte en stram økonomi og mange utgifter i etableringsfasen. Da er det ikke så rart at pessimismen melder seg. Derfor er det gledelig å se at så mange unge er optimistiske når det gjelder sin egen økonomiske fremtid, sier Elin Reitan forbrukerøkonom i Nordea.

I undersøkelsen er det kun sju prosent som sier de føler seg pessimistiske. En av fire sier at er usikre på sin økonomiske framtid.

– Det norske samfunnet er meget velfungerende, og de unge har sett at selv i tøffe tider så har norsk økonomi klart seg bra. Samtidig har de god mulighet til å ta seg utdannelse, og arbeidsledigheten er lav. Det tror jeg bidrar til at mange unge har tro på egen framtid, uttaler Reitan.

Det er spesielt de eldste av de unge som er optimister. Nærmere 70 prosent av de spurte mellom 26 og 29 år ser på sin økonomiske framtid med optimisme. I aldersgruppen 18-21 år er det imidlertid bare i overkant av halvparten som føler det samme.

– Jeg tror mange unge er bevisste på at de høye boligprisene vil påvirke deres økonomiske situasjon i framtiden. Det er vanskelig å komme seg inn på boligmarkedet, og mange unge vil måtte strekke den økonomiske strikken langt for å realisere drømmen om egen bolig. Det er nok noe av årsaken til at færre blant de aller yngste er optimistiske til sin egen økonomiske framtid, sier Elin Reitan. (ANB)

Kommentarer til denne saken