Som pårørende er det langt fra hyggelig å komme til en gråtkvalt pasient som ligger og roper på hjelp

Ignagard sykehjem.

Ignagard sykehjem. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Først en takk til Heidi Halvorsen for et fint innlegg i Enebakk Avis den 11. juli i år om situasjonen på langtidsavdelingen på Ignagard Sykehjem.

Som pårørende kjente jeg meg meget godt igjen på de tingene hun tok opp.

Jeg er helt enig i at pleierne gjør en fantastisk jobb – og alltid med et smil – i et stresset miljø. Men det er imidlertid ofte at pasienten må vente lenge på hjelpen. Da kommer det frem at det er mangel på personale.

Men det hender av og til at det ikke finnes betjening på avdelingen, og jeg møter rop fra rommene. Hvile-/spisepauser er selvsagt lovpålagt, men det må kunne gå an å fordele pausene for å unngå at avdelingen blir tømt for hjelp.

En del pasienter roper på hjelp fordi de ikke har mulighet til å kunne trekke i alarmsnoren. Som pårørende er det langt fra hyggelig å komme til en gråtkvalt pasient som ligger og roper på hjelp.

Hvorfor kan ikke alarmsystemet legges om slik Heidi Halvorsen foreslår?

Det nærmer seg et kommunevalg, men det er lite som er kommet ut med fine ord om tiltak når vi nå står midt oppi eldrebølgen. Det eneste jeg har sett hittil er ordførerens opplegg til faste stillinger og dermed få økt grunnbemanningen og dermed igjen skape mer trygghet for pasientene.

Jeg føler at de fleste partiene ligger mer i «startgropen» nå før valget og vil komme sterkt på banen i august. Men kom da med konkrete forslag som partiene kan stå inne for i det videre arbeidet i neste fireårsperiode!

En liten brannfakkel til slutt: Når det gjelder budsjett og drift så er det kommunen som styrer det meste. Håper dere som velges inn nå setter de eldre og syke foran bevilgningen til lufteareal for hunder. Gå heller inn for å anlegge en sansehage. (Men «hundepengene» er vel merket allerede fra departementet).

Husk: Eldrebølgen kommer ikke – den er her!!

Hilsen en pårørende.

Skriv ditt leserbrev her «

DELTA I DEBATTEN! Vi oppfordrer leserne til å bidra med sine meninger, både på nett og i papir

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken