ØSTLANDETS BLAD: Klokken 12:09 søndag meldte Øst 110-sentral at Follo brannvesen var ute på en mindre brann på Nosakollen i Enebakk. Der fikk de bistand av mannskaper fra Indre Østfold brann og redning.

Tidkrevende

Når ØB snakker med vaktleder Leif Høyland i Øst 110-sentral litt etter klokken fire søndag ettermiddag, forteller han at de snart er ferdig på stedet.

– Vi har full kontroll, og har slukket brannen, men blir litt til. Og så skal vi tilbake til en liten etterkontroll senere i kveld.

Ifølge Høyland er det tre-fire mål som har brent.

– Det virker som det er ganske lokalt på halvøya. Det brant ute på tuppen. Det var ikke så store greier, men det er tidkrevende når det brenner over tre-fire mål. Det er et møysommelig arbeid.

– Dropp ilden

Totalt var det seks biler og 10-15 mann som ble sendt ut til brannen på Nosakollen.

– Det går med mye ressurser, og det var mye utstyr som måtte fraktes over en hengebro. Det er noe herk med skogbrann. Det er tung bæring og mye jobb, understreker han.

Hva som forårsaket denne brannen, kan han ikke si noe om. Men generelt er det veldig ofte mennesker som står bak, enten det skyldes bruk av ild, eller for eksempel glass som ligger igjen i naturen.

– Det er viktig å ta med seg alt av rester. Og nå ønsker vi ikke at folk skal bruke åpne flammer i det hele tatt!, understreker han.