Røde Kors starter leksehjelp

Ingun Buer (f.v.), Turid Gullichsen og Unni Simonsen er klare for å åpne dørene på Røde Kors-huset så man kan holde på med skolearbeid, men de trenger noen kyndige "lærere".

Ingun Buer (f.v.), Turid Gullichsen og Unni Simonsen er klare for å åpne dørene på Røde Kors-huset så man kan holde på med skolearbeid, men de trenger noen kyndige "lærere".

Artikkelen er over 1 år gammel

Enebakk Røde Kors søker en eller flere som vil være frivillige lærere til leksehjelp-tilbud.

DEL

Enebakk Røde Kors setter i løpet av høsten i gang med leksehjelp i sine lokaler i Røde Kors huset i Kirkebygda.

Det forteller leder for Enebakk Røde Kors omsorg, Ingun Buer.

Søker gode hjelpere

– Dette er snakk om leksehjelp til dem som begynner på videregående skole eller som kanskje tar opp igjen fag. Det er et generelt tilbud, men det er spesielt behov for hjelp til matematikk, sier hun.

Med det trenger Enebakk Røde Kors en eller flere lærere!

– Vi håper det er noen pensjonerte lærere der ute, eller kanskje studenter som vil hjelpe. Vi trenger noen med kompetanse. Matematikk i dag er ganske komplisert. Får vi med flere lærere må man jo heller ikke komme hver gang, men vi må nesten ha det en gang i uken for å holde på kontinuiteten.

Det er snakk om frivillig innsats, understreker hun.

Uformelt og sosialt

Selve oppstarten kommer de tilbake til.

– Dette er først og fremst et Røde Kors-tiltak, men skjer i samarbeid med flyktningtjenesten i kommunen. De spurte oss om vi kunne bidra med noe som dette, og vi samarbeider gjerne med de når det gjelder våre flyktninger, sier hun.

– Men, fortsetter Buer, i og med det er vi som arrangerer kan hvem som helst benytte seg av tilbudet.

– Vi vet allerede om noen som er i målgruppen. Det er snakk om en fem-seks personer i alderen 20–24 år som er bosatt i Enebakk. Kommer det andre som også vil ha leksehjelp blir jo dette sosialt også, og en mulighet for å bli bedre kjent. Dette skal være helt uformelt, avslutter Buer som har kontaktinformasjon ingun76@hotmail.com eller kan nås på telefon: 986 32 902.

Artikkeltags