Politiet går ut med bildet av den ene gjerningspersonen og ber publikum om hjelp

ETTERLYSES: Politiet går nå ut med bildre av den ene raneren etter at en mann i 20-årene ble utsatt for ran med elektrosjokkvåpen. Her er overvåkningsbilde fra en minibank på Torvet i Lillestrøm der raneren bruker minibankkortet til mannen i 20-årene. FOTO: POLITIET

ETTERLYSES: Politiet går nå ut med bildre av den ene raneren etter at en mann i 20-årene ble utsatt for ran med elektrosjokkvåpen. Her er overvåkningsbilde fra en minibank på Torvet i Lillestrøm der raneren bruker minibankkortet til mannen i 20-årene. FOTO: POLITIET

Natt til 6. juli ble en mann i 20-årene ranet med elektrosjokkvåpen i Lillestrøm. Nå går politiet ut med overvåkningsbilde av den ene gjerningsmannen

DEL

(Romerikes Blad) Det var i tidsrommet 0155 til 0200 natt til 6. juli at en mann i 20-årene fra østlandsområdet ble utsatt for ran med elektrosjokkvåpen. Fornærmede fikk våpenet rettet mot kroppen og falt om etter støtet.

De to gjerningsmennene tok med seg bankkortet og en mobiltelefon. Kort tid etter ranet ble 8.000 kroner tatt ut i en minibank på Torvet i Lillestrøm.

– Får en sjanse til å melde seg

– Som et ledd i den taktiske etterforskningen går vi nå ut med bilder av den ene gjerningsmannen. Vi ber publikum om hjelp for å komme i kontakt med noen som kjenner personen på bildet. Dessuten gir vi vedkommende sjansen til å selv ta kontakt med politiet, sier Sondre Stokke, politibetjent i etterforskingsseksjonen i Skedsmo politistasjonsdistrikt.

Ranet skjedde ved parkeringsplassen ved Meieritomta i Lillestrøm og fornærmede har avgitt forklaring om at han ble ranet av to gjerningsmenn. Politiet velger nå å gå ut med bilde av den ene gjerningsmannen fordi overvåkningsbildet fra minibanken er så tydelig og klart.

Politibetjent i etterforskingsseksjonen, Sondre Stokke ber om hjelp fra publikumsom gjenner igjen mannen på overvåkningsbildet.

Politibetjent i etterforskingsseksjonen, Sondre Stokke ber om hjelp fra publikumsom gjenner igjen mannen på overvåkningsbildet. Foto:

Lettere skadet

Fornærmede, en mann i 20- årene fikk hjelp av ambulanse på stedet og ble fraktet til Ahus.

– Så vidt meg bekjent går det nå bra med fornærmede, sier Stokke.

Fornærmede har forklart til politiet at han hadde vært i snakk med gjerningsmennene i forkant av ranet.

– Det har vært kommunikasjon dem imellom tidligere på kvelden. Det er litt uklart hvordan gjerningsmennene har klart å få koden til bankkortet, men mobiltelefonen til fornærmede ble også stjålet. Den fant vi igjen senere med hjelp av appen Find my iPhone. Ikke lenge etter ranet tok de ut penger i minibanken like ved, sier Stokke.

På det ene bildet fra overvåkningskameraet kan man tydelig se at gjerningsmannen ser på noe på mobilen imens han står ved minibanken.

– Det er særs alvorlig å bruke elektrosjokkvåpen og påføre en person sånn type smerte og deretter rane til seg verdisaker. Det er noe vi ikke ønsker å ha i Lillestrøm sentrum. Det skal være trygt og hyggelig for folk å ferdes i i Lillestrøm på kvelds og nattetid, sier Sondre Stokke.

Artikkeltags