Torsdag kveld delte Heidi Weng en oppdatering på tingenes tilstand drøye to måneder etter at hun pådro seg en hjernerystelse.

«Er mange som har spurt den siste tiden om hva jeg har gjort, gjør om dagen og hvordan det går. Joda spist masse is, spilt kort og runda det meste av podkaster. 2,5 md. etter hjernerystelsen. Det har vært bedring siste tiden, men fortsatt ikke 100 % tilbake. Tålmodighetsprøve for langrennsløper’n 2022», skriver Heidi Weng under en rekke bilder av seg selv.

I utgangspunktet skulle Weng deltatt på årets første samling for landslagene på Sognefjellet til uken. Det er foreløpig usikkert hvorvidt hun kommer til å delta.

– Det er ikke endelig avklart, ref Sjur Ole Svarstad, men han tviler på det, skriver kommunikasjonsansvarlig Gro Eide til Nettavisen.

Falt i mars

Det var i slutten av mars at Weng pådro seg hjernerystelsen som nå har preget henne i lengre tid. Hun mistet NM i Harstad på tampen av sesongen, og har måttet bruke en periode på å hente seg inn igjen etter uhellet.

Nå sliter hun altså fortsatt med ettervirkningene etter at hun falt på snødekt is.

Var usikker på fremtiden

Langrennsløperen fra Ytre Enebakk var usikker på hvorvidt hun skulle fortsette som langrennsløper. Koronavirus og svake resultater preget vintersesongen, og Weng uttalte tidlig at hun på vårparten måtte finne ut av fremtiden i skisporet.

– Jeg må tenke meg litt om i april. Jeg tipper at jeg kommer til å begynne å trene i mai. De siste to månedene har jeg vært i tenkeboksen om det er verdt det, sa hun til TV2 midtveis i sesongen.

Det endte altså med fortsettelse for Weng, som på nytt ble tatt ut på elitelaget for en måneds tid siden.