Gå til sidens hovedinnhold

Øst politidistrikt: Økning i anmeldte ruskjørere

I Øst politidistrikt ble 839 personer anmeldt for promillekjøring første halvår – det er en økning på 10 prosent sammenlignet med samme tid i fjor.

Organisasjonen MA – Rusfri Trafikk som jobber for at ingen skal miste livet som følge av en ruskjører, sier i en pressemelding at de bekymret for sommertrafikken.

– Med tanke på trafikksituasjonen i sommer, er dette noe som bekymrer. Vi skal huske på at 26 prosent av dødsulykkene i trafikken skyldes fyllekjøring. Du møter garantert en ruset sjåfør i løpet av sommeren, sier generalsekretær i organisasjonen, Elisabeth Fjellvang Kristoffersen.

Statistikken bekrefter også Kristoffersens bekymring. Ser en på tallene for Øst blir det anmeldt nesten fem personer daglig.

Generalsekretæren meddeler også at sommeren er den tiden på året hvor flest mennesker mister livet i trafikken. Av de 93 som omkom på veiene, ble 27 drept i sommermånedene.

På landsbasis blåste 4.886 personer til rødt - noe som faktisk er en reduksjon på seks prosent sammenlignet med fjoråret.

– Selv om fyllekjøringen er noe redusert nasjonalt, gjør det meg oppriktig trist at så mange setter seg bak rattet i ruset tilstand. Det viser bare hvor stort dette samfunnsproblemet er. Potensielt kan du ta livet av helt uskyldige mennesker, understreker hun.

– Jeg er glad Utrykningspolitiet ikke tar ferie, og at de er på offensiven i sommer. Samtidig er det viktig å være klar over at det er umulig for politiet å ta alle synderne. Det er derfor avgjørende at du tipser om du mistenker ruskjøring.

Kristoffersen understreker at hun ikke vil svartmale sommeridyllen og påpeker samtidig at de aller fleste ikke kjører i ruspåvirket tilstand.

– En slik justis håper jeg samtlige har i bakhodet i sommer. Sommertrafikken skal være trygg, hver og en av oss har derfor et ansvar for ansvarlig kjøring, avslutter Kristoffersen.

Kommentarer til denne saken