Helt utrolig!

Dessverre var det en spøk at den som har satt fra seg dette kan vente seg en saftig bot fra Roaf.

Dessverre var det en spøk at den som har satt fra seg dette kan vente seg en saftig bot fra Roaf.

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Vedkommende som plasserte ut kjøleskapet og komfyren ved restavfallscontaineren i Råken denne uken slipper nok både bot på 5.000 kroner og anmeldelse, slik Enebakk Avis skrev tidligere i dag i sin aprilsnarr. Det hele var en spøk - dessverre.

Får to dager på seg til å rydde - ellers venter bot

Kan komme

- Det meste er alvorlig ment i denne saken, det eneste er at vi ikke har kontakt med elektrokjeder, derimot kan vi muligens gjøre det på denne måten etter hvert, forteller Roaf-direktør Øivind Brevik i ettermiddag.

- Finner vi et navn eller noe i slik hensatt avfall så tar vi kontakt med vedkommende, samt i noen tilfeller politianmelder vi også, og ved flere tilfeller har det blitt gitt bøter eller samfunnsstraff. Vi lever alle i et fellesskap, et samfunn, et naturmiljø, som vi ønsker skal være til det beste for alle, derfor ligger det også et ansvar på hver og en av oss for å holde dette i så god orden for nåtiden og ettertiden som mulig.

Brevik holder fast ved at dette er søplete holdninger hos folk, og at han fortsatt håper at den eller de  som har satt igjen kjøleskapet, komfyren og en del annet rask i Tangenveien vil komme til fornuft og plukke opp søppelet etter seg.

Ble delt av Roaf

På generell basis understrekes det i Roaf at dette er ulovlig etter norsk lov, derfor delte også de aprilsnarren på sine sosiale medier fredag.

- Hvor vanlig er denne formen for forsøpling i vårt nærmiljø?

- Dessverre altfor vanlig. Jeg håper og tror at jeg personlig ikke har «venner» eller bekjente som gjør slikt, i så fall hadde jeg blitt veldig veldig skuffet – så enkelt som det er i dag å bli kvitt saker som man selv ikke ønsker å ha mer.

Lokalmiljøet må betale

Hvitevarer inneholder gasser, som kan lekke ut i naturen.

- Når alt av hvitevarer og elektronikk kan kastes helt gratis på alle våre gjenbruksstasjoner, eller i en langåpen elektronikkbutikk, avslører slike handlinger rent svineri, sa Brevik opprinnelig.

Dermed kan dette bli stående til naboer tar en ryddedugnad, eller Roaf må kjøre helt fra Skedsmokorset for å hente det. Dermed havner til syvende og sist regningen til enebakkingene - i form av å komme med på renovasjonsgebyret.

 

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags