Får to dager på seg til å rydde - ellers venter bot

Roaf har funnet eier som gis to dager på å fjerne hvitevarene i Råken, ellers venter en saftig bot.

Roaf har funnet eier som gis to dager på å fjerne hvitevarene i Råken, ellers venter en saftig bot. Foto:

Artikkelen er over 4 år gammel
DEL

Øivind Brevik, administrerende direktør i Roaf, har sett seg kraftig lei på at enkelte velger å etterlate avfallet sitt i naturen.

I Tangenveien i Ytre Enebakk, ved en av hyttecontainerene som er tydelig merket med at her skal det kun restavfall, står det nå et kombikjøleskap og en komfyr sammen med resten av det som ser ut som et flyttelass.

Har funnet eier

- Denne formen for forsøpling er ulovlig, understreker Brevik.

Roaf har kontakt med flere elektrokjeder, og har i dette tilfellet funnet riktig kjøper av kjøleskapet og komfyren. Dette har gitt Roaf en enestående mulighet til å reagere på ulovlighetene. Dette opplyser Brevik.

- Vedkommende skal få to dager på seg til å fjerne dette. Hvis ikke vil vi sende en regning på 5.000 kroner til vedkommende, og vi kommer til å gå til politianmeldelse, sier han.

Søplete holdninger

Brevik ønsker ikke å avsløre om det er noen i lokalmiljøet som har pusset opp kjøkkenet, eller om tingene kan ha blitt fraktet hit.

- Det spiller ingen rolle. Dette viser søplete holdninger hos folk. Hvitevarer inneholder gasser, som kan lekke ut i naturen. Når alt av hvitevarer og elektronikk kan kastes helt gratis på alle våre gjenbruksstasjoner, eller i en langåpen elektronikkbutikk, avslører slike handlinger rent svineri, mener han.

- Hva skjer som regel, når noen velger en slik løsning for avfallet sitt?

- At det blir stående igjen etter at søppelbilen har vært der. Det er en komprimatorbil, som ikke kan ta dette. I neste omgang betyr det forurensning.

Bør rydde

- Til sist må kostnadene med å fjerne dette tas av naboene, enten ved at de tar en ryddedugnad, eller ved at vi kjører helt fra Skedsmokorset for å hente det. Med andre ord havner det da til syvende og sist i renovasjonsgebyret, for dette er ressurser på avveie, understreker Brevik, som nå håper eier av avfallet kjenner sin besøkelsestid og rydder opp etter seg.

- Dette blir som å måke snøen sin over på naboens eiendom, og slikt gjør man bare ikke, avslutter Brevik.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags