Rustet opp bålplass og ba foreldre på hentedag i skogen

Barna i Mjær har nå fått fast turplass, og den rustet de opp selv.

Barna i Mjær har nå fått fast turplass, og den rustet de opp selv. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Så enkelt deler du Enebakk Avis-abonnementet med familien

I høst har førskolegruppa i Mjær FUS barnehage AS gjenoppbygd en gammel bålplass i lysløypa ved Drivplassen i Ytre Enebakk.

Fast tursted

Plassen har bitt flittig brukt av barnehagen hele høsten, der alle har vært med å sage, rydde og legge planer for hvordan stedet skal se ut. Her leker vi alt mulig rart, i det siste har det gått mye i gjemsel.

Vi har hatt et ønske om at nettopp disse eldste barna i barnehagen skal få gå på litt lengre turer, men fremdeles ha et fast tursted med god tilhørighet.

Nylig fikk foreldrene hente barne i skogen etter endt dag i barnehagen!

Nylig fikk foreldrene hente barne i skogen etter endt dag i barnehagen!

Det er viktig for barna i denne alderen at tryggheten ivaretas for å frigjøre energi til å lære. Her lærer vi om vennskap, samarbeid, raushet og om ulike behov.

Konstruert hinderløype

I tillegg byr denne plassen på et naturlig terreng der barna virkelig får utfordret motorikken sin og spesielt stas er det med hinderløypa som barna har vært med på å konstruere.

På plassen vår har vi også små samlinger med forskjellig tema som vi tenker er lurt for barn som skal starte på skolen til neste høst å få litt kjennskap til.

Denne høsten har vi hatt fokus på barnas språklige kompetanse gjennom begrepslære, oppmerksomhet for lyd, rim og regler, takt, rytme, lytte til høytlesning og ikke minst det naturlige forholdet de får til læring på en plass som gir mulighet til enkle planlagte aktiviteter, organisert lek og viktigst av alt; barnas frie lek, der vi voksne er deltakere på barnas premisser.

Naturen inviterer til mye lek og moro.

Naturen inviterer til mye lek og moro.

Ble til henting

Barna er svært stolte av plassen sin og en dag kom det et forslag om at vi ikke skulle reise tilbake, men bli helt til henting. Det var alle barna positive til, så da var det bare å få det i stand før julestria starter.

Mandag 12. november kunne de stolt vise frem både gapahuk, hinderløyper og favorittlekesteder til foreldrene sine. Foreldrene tok seg tid til å sitte ved bålet og mange ble med på lek og moro med barna.

Tusen takk til foreldre som byr på seg selv og er med på å skape hverdagsmagi for de tolv eldste barna i Mjær FUS Barnehage.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags