Nå gjør «Kong vinter» comeback

Tirsdag er det ventet store snømengder på Østlandet. Snøfallet starter tidlig på ettermiddagen. Meteorologisk institutt har sendt ut gult farevarsel – det er ventet vanskelige kjøreforhold.

DEL

– Vi venter et lavtrykk fra Skagerak som vil gi en del nedbør Østafjells de nærmeste dagene. Det vil komme bra med snø tirsdag og onsdag. Vi snakker mellom 10 og 20 centimeter. Det er muligheter for nedbør også torsdag, men da blir det mildere vær og snøen kan komme som sludd, forklarer Marit Berger ved Meteorologisk institutt til Akershus Amtstidende.

Vinteren er med andre ord langt fra over, og det er ingen grunn til å stue bort snømåka med det første.

Lei vinter og kulde?

Er du av typen som nå går og venter på vår og varme, må du altså smøre deg med litt tålmodighet. Men vi er faktisk i midten av mars og det er et par ting vi virkelig kan glede oss over.

Blant annet har dagen blitt lengre. Nå får vi dagslys allerede før klokken 07 og det blir ikke skikkelig mørkt før klokken har passert 18.

Sola varmer

– Samtidig er det slik at disse nettene hvor det har vært klarvær og temperaturer langt ned på minussiden opplever vi at temperaturene stiger mye på dagtid. Sola varmer rett og slett mer nå, sier Berger før hun fortsetter:

– Mange husker sikkert snømengdene vi hadde på denne tiden i fjor, det føltes litt som om vinteren aldri skulle ta slutt. Men den gjør alltid det – og plutselig kommer våren.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags