Helgen blir grå, men så kommer finværet

Det er meldt grått påskevær i Sør-Norge.

Det er meldt grått påskevær i Sør-Norge. Foto:

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

ØSTLANDET: Langtidsvarselet for neste uke på yr.no ser så forlokkende ut og statsmeteorolog Bjart Eriksen håper det slår til, men det vaker flere lavtrykk ute i Nordsjøen som truer det deilige sommerværet.

- Starter vi med varselet for helgeværet, ser det dessverre ikke så veldig lyst ut. Det vil komme noen byger gjennom hele fredagen, så ser det litt lysere ut på lørdag, sier Eriksen til ØB.

Det er ofte utfordrende for meteorologene å love godt sommervær fordi bygene drypper svært lokalt. Lavtrykkene som ligger i Nordsjøen gjør det ikke enklere å melde været over helgen.

- Det kan enten fortsette som det har gjort de siste dagene, det kan komme et høytrykk eller det kan blir skikkelige møkkavær. Men jeg heller mot at det blir bedre og at det letter fra tirsdag eller onsdag. Satser på det, sier meteorologen litt humoristisk.

HER FINNER DU LANGTIDSVARSELET (HOS YR)

Han understreker at selv om været ikke ser ut til å skifte med det første, betyr ikke det at vi får dårlig vær hele tiden. Når regnbygene er spredt over hele Østlandet vil også solen gløtte gjennom skylaget. Vi kan godt få temperaturer opp mot 22 grader på dagen.

- Det er kanskje ikke det beste været, men det er ikke så aller verst heller, synes Eriksen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken