Meteorologen med sjokk­nyheter: – Uforsvarlig å kjøre med sommerdekk i morgen

Mandag kommer snøen tilbake på Østlandet.

Mandag kommer snøen tilbake på Østlandet. Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel

Stålsett deg for opptil 25 centimeter snø mandag.

DEL

(Ås Avis) Nå er det bare å finne frem boblejakka og vinterstøvlene igjen. Natt til mandag skal det nemlig lave ned i stor skala store deler av Østlandet. Det er gult farenivå for mye snø i Akershus, Oslo, Hedmark, Oppland, Buskerud og Vestfold.

– Det vil kunne gå en og annen byge i dag og, men bygeaktiviteten vil ta seg opp mot natten. Da blir det ganske godt med nedbør gjennom natten frem til i morgen tidlig. Da kan det til morgenrushen ventes fem centimeter snø, totalt 10-15 centimeter, sier statsmeteorolog Per Egil Haga til RB.no.

Mandag ventes lokalt 5 til 25 cm med snø i nordlige deler av Vestfold, nedre deler av Buskerud, i Oslo og Akershus og i sørlige deler av Oppland og Hedmark, ifølge Yr.no.

La bilen stå

Natt til mandag får vi temperaturer nær null grader, og nedbøren kommer i form av sludd og snøbyger. Det blir lokale variasjoner, men det ser ut til at det er muligheter for mye nedbør, skal man tro meteorologen.

– På veiene er vi usikre på hvilke konsekvenser det får. Det vil være snø og slaps i morgen tidlig. Utover dagen kan det smelte av, for å så legge seg på kvelden. Det er en fare for at det blir lokalt vanskelige kjøreforhold.

– Hva gjør de som må komme seg til jobb med bil i morgen?

– Det er uforsvarlig å kjøre med sommerdekk i morgen. Da bør man sjekke statusen før man tar i vei, eller legger over til vinterdekk igjen. Man skal ikke ta det som en selvfølge at man skal kunne kjøre i morgen tidlig.

Letter natt til tirsdag

Meteorologen varsler at været blir lettere natt til tirsdag med oppholdsvær, der gradestokken kryper opp mot 5-6-7 grader igjen. Mot helgen blir det heldigvis varmere igjen.

– Det kan bli snø torsdag og fredag, og ser vårlig ut igjen fra lørdag og søndag.

– Hva i alle dager skjer med dette været?

– Det er forsåvidt litt typisk at vi får sånt vær om våren og store svingninger. Årsaken til varmen som var, var den gunstige plasseringen av høytrykk fra sør. Lenger nord og rundt nordishavet og de arktiske områdene var det fortsatt kaldluft. Det som har gitt denne store svingningen i temperaturer og værforhold har vært tilførsel av denne luftmassen. Vinteren gjør en lite tilbakeslag.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken