Meteorologen om påskeværet: – Skal du ha fint påskevær må du reise til fjells

PÅSKEVÆRET: Mange håper nok på godt skiføre og sol i påska. Slik blir påskeværet.

PÅSKEVÆRET: Mange håper nok på godt skiføre og sol i påska. Slik blir påskeværet. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Del Enebakk Avis-abonnementet med familien.

Glem den varme påskesola. Nå kommer en tredje bølge med kulde fra øst og tunge skyer, melder Meteorologisk institutt.

Meteorologen forteller at det kan bli litt kjedelig påskevær i hele Østfold. Avhengig av om sola klarer å trenge gjennom de grå og tunge skyene som er meldt.

– Sånn sett er det kanskje litt «kjedelig» vær i vente, sier Vibeke Thynes.

Må til fjells for å slikke sol

Skyene som er meldt over hele Østlandet gjør at meteorologen ikke tør å garantere for solkremfaktor og fint turvær. Meteorologisk institutt melder at østfoldingene som har håp om en skikkelig godværspåske må snøre igjen tursekken og komme seg i bilen først som sist.

– En kommer trolig ikke til å få noe vårstemning i løpet av påska. Alt tyder på det. Det blir heller ikke voldsomt med sol i Indre Østfold, men i fjellstrøkene i Norge blir det fint vær og mye sol, konkluderer hun.

– Men det er lite fjell her i Østfold ...

– Da bør en komme seg i bilen og sette kursen sørover eller til Kongsberg-området. En må til fjells for å få det beste påskeværet, mener hun.

– Det er mulighet for fine dager i løpet av påsken, men det er avhengig av skydekket. Det ser ikke ut til at det blir noe nedbør, men lave temperaturer. Vi kan risikere at det ligger et lokk med skyer, som sørger for en grå himmel, sier hun.

LES OGSÅ: Jakter nordlys i Indre Østfold: – Jeg har vært oppe til tre om natten selv om jeg må opp klokken seks for å gå på jobb

Kulda sikrer skiføre

Men kulda fra øst fortsetter. Det kalde været er i det minste en garantist for at skisporene i distriktet skal holde seg.  

– Utover i påsken venter vi kaldere luft, så det blir en kald påske. Det er tredje runden med kulde fra øst, som ser ut til å vare ut påsken, forteller meteorolog Vibeke Thynes.

– Vi kan få opp til 10 kalde på natta og trolig rundt 0 grader på dagen. Dersom skyene forsvinner kan det bli litt varmere på dagtid, forklarer væreksperten.

– Mange håper vel kanskje at skisporet og snøen skal holde ut påska?

– Det gjør det nok også. Det virker ikke som at det er noe smelting i området av betydning, men det blir ikke tilførsel av ny snø heller, forteller meteorologen.

– Så om det blir bra påskevær kommer kanskje litt an på hva en vil selv og håper på, forklarer hun.

De av oss som venter på våren må vente litt til, melder Thynes.

– Vi har utsikter som gjør at vi kan se en måned frem i tid. Det er kalde signaler de neste tre ukene. Det må snu en gang, men vi har ingen indikasjoner om at det blir noe mildere. Det kan godt være at det blir ganske kjølig til og med ut april, forteller meteorologen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags