Nektes å bruke penger på ulveforskning

INGEN OPPHAVSUNDERSØKELSE: Miljøverndirektoratet gir ikke Trysil kommune anledning til å bruke sin "ulvemillion" til å utrede ulvens geografiske og genetiske opphav.

INGEN OPPHAVSUNDERSØKELSE: Miljøverndirektoratet gir ikke Trysil kommune anledning til å bruke sin "ulvemillion" til å utrede ulvens geografiske og genetiske opphav. Foto:

DEL

Gjør som 2.400 andre personer - Få Enebakk Avis sine nyheter i din Facebook-feed.

Trysil kommune får likevel ikke bruke sine ”ulvepenger” til å undersøke ulvens opphav.

Det skriver Østlendingen.

Trysil kommune vil bruke "ulvemillionen", som er avsatt til kommuner med ulverevir, til å undersøke ulvens geografiske og genetiske opphav, men nå sier Miljødirektøratet nei til en slik undersøkelse. Direktoratet mener at at en slik undersøkelse faller utenfor meningen med støtteordningen.

Det var Høyres Anders Nyhuus som i sommer tok initiativ til å undersøke ulvens opphav, og tidlig i oktober gikk kommunestyret, med knappest mulig flertall, inn for å garantere for den såkalte ulvemillionen.

Regjeringen lanserte 6. juli 2017 en ny stønadordning til kommuner med ulverevir. I 2017 er det satt av 20 millioner kroner til næringsutvikling, tjenestetilbud og andre tiltak, og de berørte kommunene hadde frist til 1. oktober for å søke på midler.

Miljødirektoratet mener at kommunene må bruke pengene på å støtte grunneiere som har fått redusert jaktinntekter, støtte til næringsutvikling, transport, fysiske tiltak som gjør innbyggerne tryggere, eller idretter og aktiviteter som kan kompensere for manglende bruk av skog og mark.

Trysil har fått ny søknadsfrist til 10. november med å komme med andre tiltak som faller inn under tilskuddsreglenes formål.

Ulvesaken blir tema på tirsdagens kommunestyremøte i rådhuset i Trysil.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags