Én person omkom i møteulykke. Alle involverte er fra Enebakk

ULYKKE: Ulykkesstedet på Flateby vitner om en kraftig kollisjon. I grøfta ligger en av de involverte bilene. To personer satt i denne bilen og er å anse som lettere skadet.

ULYKKE: Ulykkesstedet på Flateby vitner om en kraftig kollisjon. I grøfta ligger en av de involverte bilene. To personer satt i denne bilen og er å anse som lettere skadet. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

En person er bekreftet omkommet og fem andre personer er skadet etter en trafikkulykke ved Flateby sent lørdag kveld.

DEL

(Romerikes Blad) Ulykken skal ha skjedd da to biler frontkolliderte i Lillestrømveien på Flateby.

Meldingen om ulykken kom inn til politiet klokka 23.02. Knappe 50 minutter senere – klokka 23.50 – bekrefter operasjonsleder Tom Sandberg i Øst politidistrikt at én person er bekreftet omkommet.

Søndag morgen opplyser politiet at alle de seks involverte i ulykken er fra Enebakk. Alle de pårørende er varslet og politiet har etablert pårørendekontakt. Fylkesvei 120 åpnet igjen i 05-tiden.

– Den omkomne bilføreren er en 18 år gammel mann. I den samme bilen satt det tre ungdommer på 17 år – to gutter og en jente, forteller påtroppende operasjonsleder Gisle Sveen i Øst politidistrikt søndag morgen.

I den andre bilen satt det et voksent par i 40-årene.

Skrens på bilen

– Faktum er at de trolig har fått skrens. Bilen med de fire i er årsak til ulykken. De har ikke direkte frontet, men møtt hverandre på hver sin vei.

Ulykkesgruppa til vegvesenet og kriminalteknikere er på stedet og prøver blant annet å avdekke om hastigheten har vært for høy.

På stedet der ulykken skjedde er det 60-sone, men kun et par hundre meter før er det 80-sone langs veien.

MATERIELLE SKADER: Begge bilene har store skader i fronten etter sammenstøtet. Avstanden mellom der de to bilene ligger er på cirka 60 meter. De to personene som satt i denne bilen kom fra det med lettere skader.

MATERIELLE SKADER: Begge bilene har store skader i fronten etter sammenstøtet. Avstanden mellom der de to bilene ligger er på cirka 60 meter. De to personene som satt i denne bilen kom fra det med lettere skader. Foto:

Satt fastklemt

I bilen der den avdøde satt ble en person ansett som kritisk skadd og sendt til Ullevål.

– Den siste tilbakemeldingen er at denne personen nå er alvorlig skadet med hode- og bruddskader. De to andre er å anse som lettere skadet, opplyser politiets innsatsleder på stedet, Ketil Lund til RB.

Personen som ble fraktet til Ullevål satt en periode fastklemt, men ble fløyet til sykehuset om lag en time etter ulykken inntraff.

UNDERSØKELSER: Krimteknikere og ulykkesanalysegruppa til Statens vegvesen er på plass i Lillestrømveien natt til søndag.

UNDERSØKELSER: Krimteknikere og ulykkesanalysegruppa til Statens vegvesen er på plass i Lillestrømveien natt til søndag. Foto:

Avhørt

Natt til søndag ble to av de involverte avhørt på stedet før de ble kjørt til sykehus. De to andre personene som er å anse som lettere skadet vil bli avhørt i løpet av søndagen, opplyser Sandberg.

Veien stengt

– Veien på stedet er stengt og kommer til å bli værende stengt i en tid framover. Ulykkesanalysegruppa fra Statens vegvesen og krimteknikere er sendt til stedet, opplyser operasjonsleder Sandberg.

Ved 01-tiden er både ulykkesanalysegruppa og krimteknikere ankommet stedet og har satt i gang undersøkelser på ulykkesstedet som bærer preg av en vanvittig kollisjon med store materielle skader.

Deler fra bilene som ble revet av i sammenstøtet dekker hele kjørebanen og krimteknikere fra Østfold er kalt inn for å bistå sine kolleger fra Romerike.

Like etter klokken 05 søndag morgen ble veien åpnet for normal trafikk igjen.

STENGT: Lillestrømveien er i natt stengt som følge av dødsulykken. Her blir bergingsbiler sendt tilbake fra ulykkesstedet i påvente av undersøkelser fra krimteknikere.

STENGT: Lillestrømveien er i natt stengt som følge av dødsulykken. Her blir bergingsbiler sendt tilbake fra ulykkesstedet i påvente av undersøkelser fra krimteknikere. Foto:

Tips Oss
Telefon: 64 92 37 03 E-post: tips@enebakkavis.no
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags