Gå til sidens hovedinnhold

Bestilte reise på Norwegian – ble forsøkt svindlet

Artikkelen er over 3 år gammel
Norge rundt

(Drammens Tidende) Rundt to uker etter at Stig Wang Johansen (35) bestilte tur til Paris for seg og familien, ble han forsøkt svindlet. Nå ber Norwegian folk være oppmerksomme på slike svindelforsøk.

Norwegian bekrefter overfor Drammens Tidende at det er snakk om et svindelforsøk.

– Det var utrolig proft utført, sier Stig Wang Johansen.

Rundt to uker etter at han hadde bestilt og betalt flyreisen med Norwegian, fikk han en epost fra noe som også så ut til å være fra Norwegian. Det var et tilbud om booking av hotell og leie av bil.

– De hadde all informasjon om meg. Mitt fulle navn og adresse, bookingnummeret, flightnummeret og og riktige datoer for reisen. Alt med symboler og merker så helt ekte ut. Det var noe helt annet enn de vanlige epostene fra Nigeria, forteller Stig.

Men det han reagerte på var noen språkfeil i eposten.

– Det pleier det ikke å være fra så store selskaper som Norwegian, så jeg fant på å sende dem screenshoter av feilene, og ba dem skjerpe seg på språket. Egentlig gjorde jeg det mest for moro skyld, forteller Stig.

Da Norwegian fikk undersøkt saken, viste det seg at eposten ikke kom fra dem, og at dette var snakk om et svindelforsøk.

Og det var altså takket være Stigs interesse for språk at dette ble oppdaget. Nå oppfordrer familiefaren andre til å være ekstra oppmerksomme på dårlig språk i eposter fra store selskaper.

Charlotte Holmbergh Jacobsson er presseansvarlig i Norwegian. Hun skriver i en epost at dette helt klart ser ut til å være et svindelforsøk, og noe Norwegian ser alvorlig på.

– I en stadig mer digitalisert verden er det dessverre en stadig større risiko for for falske eposter, og vi vil oppfordre alle til å være oppmerksomme på eposter og andre utsendelser, for å unngå at man blir rammet av lignende utsendelser, skriver hun.

Jacobsson kan ikke si noe om hvorvidt flere kan være rammet. (ANB)

Kommentarer til denne saken