7,7 millioner svenske brusbokser pantet i Norge hittil i år

Brus lastes fra handlevognen og inn i bilen på Nordby Shoppingcenter like utenfor Svinesund. Tall fra Infinitum viser at det så langt i år er pantet 7,7 millioner svenske brusbokser i Norge. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Brus lastes fra handlevognen og inn i bilen på Nordby Shoppingcenter like utenfor Svinesund. Tall fra Infinitum viser at det så langt i år er pantet 7,7 millioner svenske brusbokser i Norge. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

En ny rapport viser en kraftig økning i antallet svenske brusbokser som blir pantet i Norge. Infinitum mener rapporten bekrefter SSBs grensehandelstatistikk.

Nesten 1,7 millioner flere svenske brusbokser ble pantet i Norge fra januar til august i år, sammenlignet med de samme månedene i fjor. Det tilsvarer en økning på 27,6 prosent.

Tallene kommer fram i en ny rapport fra Infinitum som håndterer panteemballasje i Norge, skriverE24.

Infinitum-direktør Kjell Olav Maldum mener økningen tyder på at flere nordmenn enn tidligere kjøper brus i Sverige.

– Vi har sett utviklingen over mange år, og antallet utenlandske og svenske bokser har helt klart hoppet de siste årene. Spesielt er økningen kraftig i 2017 og 2018, sier Maldum.

Infinitum er eid av Norges største drikkevareprodusenter og dagligvarekjeder, som kjemper mot sukkeravgiften og momsfritaket på netthandel under 350 kroner.

Maldum mener rapporten bekrefter grensehandelstallene til Statistisk sentralbyrå (SSB) som viser at viser at nordmenn de siste 12 månedene har handlet for 4,1 prosent mer på dagsturer til utlandet enn i de 12 foregående månedene. SSB har likevel understreket at statistikken er usikker fordi den er basert på begrensede intervjuundersøkelser.

Infinitum-direktøren mener deres tall er langt mer nøyaktige.

– Vi teller basert på registrerte strekkoder og plukk-analyser. Da blir resultatene rimelig nøyaktige, sier Maldum.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags