Weng: – Nå mangler det bare litt i hodet

Heidi Weng i aksjon under skiathlon i ski-VM i Seefeld.

Heidi Weng i aksjon under skiathlon i ski-VM i Seefeld. Foto:

Av

Heidi Weng følte seg nærmest som en ny langrennsløper på lørdagens 15 kilometer i VM. Etterpå advarte hun konkurrentene om at hun snart kommer til å bli farlig.

DEL

Weng gikk inn til sjuendeplass i skiathlon. Det var en solid opptur etter en sesong der 27-åringen har hatt få veldig positive opplevelser i langrennssporet.

– Jeg er egentlig veldig fornøyd med tanke på at kroppen min ikke har føles så bra i hele vinter. Nå mangler det kanskje bare litt i hodet, så tror jeg at jeg skal bli veldig farlig etter hvert, smilte Weng etter fredagens renn – og la til:

– Kanskje avslutter jeg sesongen kanonbra.

I etterpåklokskapens lys ergret hun seg en smule over at hun ikke våget å være mer offensiv innledningsvis. Weng hang ikke med da Ingvild Flugstad Østberg, Astrid Uhrenholdt Jacobsen og russiske Natalia Neprjajeva dannet gruppen som ti slutt kjempet om de to siste medaljene bak Therese Johaug, skriver RB.

– Det var kjedelig at jeg ikke var med på rykket på klassiskdelen. Kanskje var jeg litt defensiv, men samtidig kan jeg takke meg selv, sa Weng.

Da hun byttet til skøyteski fikk hun for alvor farten opp.

– Da følte jeg meg kjempebra. Jeg har ikke følt meg så bra i skøyting i hele vinter. Det bare fløt og gikk av seg selv, sa Weng og kalte følelsen «å ha en annen kropp».

27-åringen fra Ytre Enebakk var samtidig krystallklar på at sjuendeplassen betydde mye i det som har vært en vanskelig sesong.

– Nå var det gøy å gå på ski igjen, smilte Weng.

(©NTB)

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags