Høynet beredskap mot skogbrann i Sør-Norge

Rakkestad  20160614.
Brannhelikopter i aksjon for å slukke en skogbrann ved Høgeholtet i Rakkestad  tirsdag.
Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix

Rakkestad 20160614. Brannhelikopter i aksjon for å slukke en skogbrann ved Høgeholtet i Rakkestad tirsdag. Foto: Freddie Larsen / NTB scanpix Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Gjør som 3.500 andre og lik oss på Facebook

Den varme og tørre perioden med høy temperatur og lite nedbør i slutten av mai og juni gjør at beredskapen mot skogbrann høynes i Sør-Norge.

Varmen og tørken har ført til vegetasjon som er lett antennelig, selv om det er kommet litt regn, melder Direktoratet for sikkerhet og beredskap (DSB).

– Det regnet som har kommet, er ikke nok til å fjerne skogbrannfaren. Nå meldes det om tørt og varmt vær i Sør-Norge, og for de områdene som opplevde lite regn, er skogbrannfaren igjen høy, enkelte steder svært høy, sier seksjonssjef Hans Kristian Madsen i DSB.

Fem skogbrannhelikoptre er i beredskap denne helgen – to på Torp, to på Kjeller og ett på Værnes. Et Super Puma helikopter vil stå i ekstra beredskap på Torp iallfall fram til 8. juli.

Super Pumaen flyr med en bøtte som rommer 3.000 liter vann som den kan slippe over en brann. Det betyr at DSB kan tilby vesentlig styrket beredskap i tilfelle skogbrann.

Det er generelt forbud mot å tenne bål i skog og utmark i perioden 15. april til 15. september.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags