Trapper opp skogbrannberedskapen – trekker tillatelser

Illustrasjonsfoto

Illustrasjonsfoto

Artikkelen er over 1 år gammel

Den tørre vegetasjonen fra i fjor i kombinasjon med tørt vær gjør at skogbrannfaren bare fortsetter å øke, og flere brannhelikoptre er nå i beredskap. Follo er et av stedene hvor det er spesielt stor skogbrannfare nå.

DEL

FOLLO: 15. april trådte det nasjonale forbudet mot bruk av åpen ild i og i nærheten av skog og annen utmark. Det varer til 15. september.

Men fra og med onsdag er det meldt stor skogbrannfare i Follo, og sammen med brannsjefene i Østfold er det besluttet at alle tillatelser til å gjøre opp ild utendørs blir inndratt. Nye søknader vil bli avslått.

– Vi ber alle utvise stor aktsomhet og helst avstå fra ild i det hele tatt. Det vil være veldig lokale variasjoner. Noen steder ligger snøen fortsatt, mens andre stedet ligger det igjen tørt gress, som brenner godt, sier branninspektør Daniel Solli i Follo brannvesen til Østlandets Blad.

Tirsdag melder også DSB at de har besluttet å forsterke skogbrannberedskapen gjennom påsken, og har nå tre skogbrannhelikoptre i beredskap.

DSB advarer om økende skogbrannfare de stedene i Sør-Norge hvor det ikke er snø.

– Det som er spesielt i år er at det er mye død vegetasjon etter fjorårets tørkesommer og inntil det kommer nedbør av betydning vil skogbrannfaren øke ytterligere, sier avdelingsdirektør Anne Rygh Pedersen i en nyhetsmelding.

Skogbrannhelikoptrene er stasjonert på Torp, Kjeller og Sauda, og DSB vurderer fortløpende om beredskapen skal tas opp eller ned.

Meteorologisk institutt beregner skogbrannfare for rundt 100 steder over hele landet, og Ås er et av stedene hvor det er stor fare akkurat nå.

Her kan du følge med på skogbrannfaren

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags