Stor skogbrannfare. Brannvesenet med totalforbud mot bruk av åpen ild

Arkivbilde: Sommeren 2014 var det skogbrann i Ytre. Da var lynnedslag som deretter hadde ulmet trolig årsaken.

Arkivbilde: Sommeren 2014 var det skogbrann i Ytre. Da var lynnedslag som deretter hadde ulmet trolig årsaken. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Gjør som 3.500 andre og lik oss på Facebook

Som følge av stor fare for gress-, skog- og lyngbrann ønsker brannsjefene i Østfold og Follo å påminne om ekstra varsomhet mot å gjøre opp ild i og i nærheten av skog og annen utmark.

Totalforbud

- Vi minner om at åpen ild i og i nærheten av skogmark er forbudt uten tillatelse fra brannvesenet (kommunen) i tidsrommet mellom 15. april og 15. september hvert år, understreker brannvesenet i en pressemelding til media 16. mai.

Det varme og tørre været som vi har hatt i vårt distrikt i lengre tid kan føre til stor gress-, skog- og lyngbrann i kommunene, og derfor er det viktig at man viser stor forsiktighet. Skogbrannfarevarselet, se www.yr.no øker til meget stor skogbrannfare i løpet av uken på bakgrunn av det foreløpige værvarsel som er utgitt.

- Dersom ingen endring og fortsatt økende skogbrannfare vil det utstedes totalforbud mot bruk av ild i og i nærheten av skog og annen utmark.

Ild ved sjøen

Flere har stilt spørsmål om bålfyring og grilling ved sjøen. Vi har imidlertid vegetasjon langs hele kysten vår, og det skal svært lite til før man mister kontrollen selv med et lite kaffebål nær vannkanten. Det kan også nevnes at engangsgriller ved flere tilfeller har startet både små og større branner her i distriktet.

Brannvesenet oppfordrer alle til å respektere denne vær varsom henstillingen mot bruk av ild i denne perioden. Skader oppstått som følge av bruk av alle typer ild eller annen aktivitet som fører til brann, kan medføre erstatnings- og straffeansvar.

 

For brannsjefene

 

Lars Erik Gutubakken

Leder forebyggende avdeling

Sarpsborg brann- og feievesen

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags