Nå er det slutt på å kaste søppel i disse posene

Erstattes: Fra 1. juni vil du ikke lenger kunne levere avfall i de velkjente, svarte søppelsekkene. Foto: NTB scanpix

Erstattes: Fra 1. juni vil du ikke lenger kunne levere avfall i de velkjente, svarte søppelsekkene. Foto: NTB scanpix

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I sommer vil de velkjente, svarte søppelsekkene byttes ut med gjennomsiktige.

– Vi starter nå en overgangsperiode, der vi hjelper folk med å bli flinkere til å sortere. Mesteparten av det folk til daglig ser på som avfall, er en ressurs som kan brukes på nytt. Målet er å få bedre kildesortering, både hjemme og ved gjenvinningsstasjonene, sier Øivind Brevik, administrerende direktør i Romerike Avfallsforedling IKS (ROAF), i en pressemelding.

Fra 1. juni skal alt avfall sorteres i gjennomsiktige avfallssekker ved levering til ROAFs gjenvinningsstasjoner. De svarte sekkene fases dermed ut for å hindre at farlig avfall og elektrisk og elektronisk avfall (EE-avfall) havner i feil container.

Ifølge ROAF er mye av det som i dag kastes i svarte søppelsekker farlig avfall, det vil de nå ha slutt på. Denne uken starter ROAF derfor en kampanje for å markere overgangen til det de kaller en bedre privat avfallssortering.

Øivind Brevik oppfordrer folk til å lage seg enkle systemer hjemme, som gjør det lett å kaste batterier i en egen boks. Elektrisk avfall og farlig avfall kan deretter leveres gratis på gjenvinningsstasjonene.

– Dersom du synes sorteringen er vanskelig, står vi klare til å hjelpe deg på gjenvinningsstasjonen eller du kan bruke sortere.no, forklarer Øivind Brevik.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags