Vår nye ordfører

På ny plass: Ordfører Øystein Slette (Ap) har tatt plass foran i kommunestyret for å lede valget av representanter til de mange utvalgene i kommunen.

På ny plass: Ordfører Øystein Slette (Ap) har tatt plass foran i kommunestyret for å lede valget av representanter til de mange utvalgene i kommunen.

Av
Artikkelen er over 3 år gammel

Øystein Slette fra Arbeiderpartiet er nå Enebakks ordfører.

DEL

Mandag kveld møttes det nye kommunestyret for første gang etter valget. Avtroppende ordfører Tonje Anderson Olsen (H) ledet møtet inntil ny ordfører ble valgt.

Med 16 mot 11 stemmer ble Øystein Slette valgt til Enebakks neste ordfører.

Finne gode løsninger

Dermed var det bare for Olsen å overlevere ordførerkjedet til Slette. De tidligere kollegaene på Enebakk ungdomsskole bytter dermed jobber.

Det var en tydelig stolt og fornøyd ordfører som gikk på talerstolen for første gang etter overtakelsen.

- Etter 12 år har demokratiet igjen gitt oss muligheten til å jobbe for nye saker og nye flertall. Alle lokalpolitikere har et mål, det å gjøre lokalsamfunnet best mulig. Partipolitikk er en del av dette, men lokalpolitikk er så mye mer enn partipolitikk. Jakten på gode løsninger, søken etter den beste måten å bruke pengene på og ønsket om å skape muligheter for de som bor i kommunen vår i dag, i morgen og om 20 år, innledete den nye ordføreren.

Vil hjelpe de med minst

Slette trakk allerede i sin første tale frem at den nye koalisjonen i Enebakk vil lette trykket for de som har aller minst i samfunnet.

- Noen få blant oss sliter med å få hverdagen til å gå opp. Vi i kommunestyret har muligheten til å hjelpe, til å gjøre det litt enklere å holde hodet over vannet. Bare ved å fjerne egenandelen på hjemmehjelpstjenester for de med under 180.000 i inntekt, og redusere satsene på SFO for de som tjener minst, vil mange få et lite løft som kan være på å hjelpe, sa han.

Ansvare for å ta imot flere flyktnigner var en annen sak han trakk frem.

- Valget er ikke om vi skal ta imot flere flyktninger, men hvordan vi skal komme sammen i en dugnad for at disse menneskene skal føle seg hjemme, lære språket og komme seg ut i arbeid.

- Vært ordfører for alle

Slette takket også Tonje Anderson Olsen for den jobben hun har gjort som Enebakks ordfører.

- Du har gjort en kjempejobb. Du har klart å være en ordfører for alle, og det blir ingen enkel jobb å fylle dine sko, sa den nye ordføreren.

Hans Kristian Solberg (Sp) ble valgt til ny varaordfører.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags