Politiaksjon

Foto:

Artikkelen er over 6 år gammel

Meldinger fra publikum har i dag ført til en aksjon mot et hundehold.

DEL

- Vi fikk inn en melding fra publikum like før klokka tolv i dag som gikk litt ut på det med hundehold, på en gård på Flateby. Vi har sendt en patrulje dit som bekrefter at det er en god del hunder der. Vi er noe usikre på om hundene blir godt nok ivaretatt, forteller operasjonsleder ved Follo politiet, Øivind Thoresen.

- Hva vil dere gjøre videre i dag?

- Vi har løpende kontakt med Mattilsynet slik at vi forventer at de vil komme.

- Det er sett to menn som har løpt til skogs etter att dere ankom stedet. Kjenner dere noe til det?

- Ja, det er kommet inn opplysninger om to personer som er sett løpende til skogs. Vi vurderer løpende hva vi skal gjøre på stedet, avslutter Thoresen.

På gården som ligger på Flateby, er det lagd flere hundegårder ute langs låveveggen. Der kunne man på søndag fort telle rundt femti små hunder av rasen Chihuahua. De var plassert ute i snøen uten mulighet til og komme inn i låven. Det var ca åtte kuldegrader på søndag.

- Dette er en hunderase som jeg er usikker på om bør stå ute i en hundegård når det er så kaldt sier en av politimennene, Geir Kuvås, som var der sist søndag på uttrykning.

Politiet var også inne på låven. Der kunne de etter få minutter konstatere at det må ha vært over 60 hunder inne i låven i tillegg til de som stod ute.

Mattilsynet har møte

- Vi har i dag blitt orientert av politiet om den siste utviklingen på denne gården. Vi sitter akkurat nå og vurderer hva vi skal gjøre videre.

- Vil dere komme til Flateby å ta dere av hundene i dag?

- Dette er det vi vurderer nå. Det er litt avhengig av om vi klarer å få tak i nok folk, sier distriktssjefen i Mattilsynet ved Indre Østfold og Follo, Kirsti Ullsfoss.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags