Politiet advarer: – Det er tilnærmet skøyteis i veibanen

Politiet og Statens vegvesen advarer morgenbilistene.

DEL

(Romerikes Blad) Onsdag morgen er det vanskelige kjøreforhold flere steder på Romerike. Nattens nedbør har kommet som regn de fleste steder og vannet har lagt seg oppå islaget. Spesielt på småveien er det glatt.

Ved 06.30-tida har politiet allerede rukket å varsle om to ulykker:

  • Klokka 06 varslet politiet om at det har snurret en bil på E16 mellom Nybakk og Kløfta. Ifølge politiet sperret bilen trafikken mot vest. De opplyser videre at det er vanskelige kjøreforhold på stedet.
  • Rett før klokka 06.30 kjørte en lastebil av veien mellom Kløfta og Borgen. Det er ikke personskade, men det er tilnærmet skøyteis i veibanen, skriver politiet på twitter.

– I tillegg til disse to ulykkene har vi fått flere meldinger om biler som har snurret. Men bilene har kommet seg videre uten problemer, sier operasjonsleder Gisle Sveen. Han oppfordrer bilistene til å ta det med ro i trafikken onsdag morgen.

Bart på hovedveiene

Det var tett trafikk og kø fra Kløfta inn mot Oslo onsdag morgen.

– Foreløpig er det ikke annet enn det vi vil kalle normal rushtrafikk. Vi er midt i verste tida akkurat, sier trafikkoperatør Jørn Jakobsen til RB rett før klokken 7.

Timene med tettest trafikk på Romerike er fra halv sju til ca. halv ni på morgenen.

På E6 og de andre store innfartsveiene var det bar, men våt asfalt. Men på sideveiene lå det fortsatt slaps og is etter at regnet har fått snøen til å smelte.

Minusgrader senere onsdag

Det er meldt kaldere utover dagen.

– Fra 1200 skal det fryse på litt med minus fram mot kvelden, sier Jakobsen.

Dermed kan det bli mer glatt føre.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags