Fotgjenger med barnevogn påkjørt – kvinne alvorlig skadet

FOTO: PIA FREDRIKSEN

FOTO: PIA FREDRIKSEN

Kvinne i 20-åra og hennes barn er fraktet til Ullevål sykehus. Kvinnen betegnes som alvorlig skadet, barnet er tilsynelatende uskadet.

DEL

(Romerikes Blad) Ved 15.40-tida ble politiet varslet om at en fotgjenger ble påkjørt i Årnesvegen, en sidevei til fylkesvei 120 i Rælingen. Ifølge operasjonsleder Atle Vesttorp er det en kvinne med barnevogn som er påkjørt.

– Kvinnen skal ha gått langs veien og blitt påkjørt. Tilbakemelding fra stedet er at hun er våken, men alvorlig skadet. Hun får behandling av helsevesenet og luftambulansen er tilkalt, opplyste operasjonsleder Atle Vesttorp i Øst politidistrikt til rb.no rett etter ulykken.

– Hvordan går det med barnet?

– Tilbakemeldingen vi har fått foreløpig er at «barnet virker ok», sier operasjonslederen.

– Ble blendet

Etter noe tid har politiet fått snakket med vitner og bilføreren på stedet. Det foreløpige hendelsesforløpet er at bilføreren ble blendet av sola.

– Han har ikke sett kvinnen med barnevogn før det smalt. Spor på stedet tyder også på dette, sier operasjonsleder Vesttorp.

Føreren av bilen er en mann i 20-åra fra Oslo. Han blir nå tatt vare på av helsevesenet. Ifølge operasjonslederen mistenkes det ikke rus.

– Førerkortet er midlertidig beslaglagt, sier operasjonslederen.

Fraktet til Ullevål

Ulykken har skjedd i Årnesvegen, en sidevei til Nedre Rælingsvei – mellom Flateby og Fjerdingby. Veien er midlertidig stengt forbi ulykkesstedet og Statens vegvesens ulykkesgruppe og politiets krumteknikere jobber på stedet.

Politiets innsatsleder på stedet, Håkon Berg, opplyser til RB at kvinnen er i 20-åra. Hun og barnet er fraktet til Ullevål for behandling.

– Nå jobber vi med å avhøre vitner og sjåføren som skal ha kjørt på kvinnen. I tillegg får vi bistand fra teknikere for å gjøre undersøkelser på stedet, sier innsatslederen.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags