Kommune TV kan øke interessen for politikk blant unge og samtidig være en hjelp for de som ikke kommer seg så lett ut.

Det mener Gunnar Aaslie. I Enebakk Avis 31. januar hadde han et leserinnlegg om hvorfor Enebakk kommune bør ha TV-overføring fra kommunestyremøter. Gevinsten er at saker som er til politisk behandling blir mer tilgjengelig for alle.

– Tidligere var slikt utstyr kostbart, mens det i dag ikke koster stort, forteller Aaslie.

Aaslie har på privat initiativ gjort grundig research. Flere kommuner har per dags dato WEB-TV. Akershus er faktisk et av fylkene hvor det er minst utbredt.Det finnes flere leverandører og i en av kommunene Aaslie sjekket hadde de en egen ansatt til å drifte TV-overføringene. WEB-TV fra kommunemøter overføres direkte, men man kan og klikke seg inn på hver enkelt sak i ettertid.

– De fleste bruker ett kamera over lederbordet, og ett på talerstolen. Noen har også kamera over salen, men dette synes jeg blir for mye overvåking, mener Aaslie.

– Hvorfor skal Enebakk ha WEB-TV?

– Jeg synes det råder en så utrolig liten interesse for hva som foregår i kommunen og i kommunestyret. Hvis man spør de unge, vet de ingenting. Det er ikke så mange år til det er de som skal stemme ved valg. Jeg tror de kunne lært mye med TV-overføring.

Les hele denne saken i ukens Enebakk Avis