Lei av å selge doruller til inntekt for klassekassa? Slik fikk denne gjengen inn 10.000 kroner på to timer

GOD STEMNING: – Barn som opptrer gir god stemning, mat og kaker gir god stemning,
basar gir god stemning og fruktkurv gir god stemning, skriver Håkon Sønneland på sin blogg.

GOD STEMNING: – Barn som opptrer gir god stemning, mat og kaker gir god stemning, basar gir god stemning og fruktkurv gir god stemning, skriver Håkon Sønneland på sin blogg. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel

Da 5. trinn på Trintom skole skulle samle inn penger til klassetur, samlet de inn 10.000 kroner. Hvordan? Med familiekveld med basar.

DEL

Hadeland:Det er en av fedrene i klassen, Håkon Sønneland som skriver om innsamlingen på sin blogg.

– Det var på et foreldremøte at vi drodlet om hvordan vi kunne fylle klassekassa. Målet er tur til Beitostølen i 7. klasse. Da slo det meg. Besteforeldre og familie elsker å være sammen med barna. Besteforeldre og familie har penger. Kanskje vi kunne gjøre noe hyggelig sammen, og samle inn noen penger samtidig, skriver Sønneland på bloggen.

Han deler følgende oppskrift:

1) Inviter i god tid til en ettermiddag på skolen.

2) Elevene har alltid et eller annet prosjekt på skolen, en sang de har øvd inn eller noe de har gjort på kunst og håndverk eller i musikktimen, som de kan vise fram. Dette kan gjenbrukes. På denne måten krever det ikke så stor tid og innsats fra lærerne.

3) Arranger gjenbruksbasar: Alle elever tar med noe hjemmefra som er helt og fint, og som noen andre vil ha glede av, men som de ikke har bruk for selv lenger.

4) Få tak i en fruktkurv som hovedpremie.

5) La barna selge lodd. Ta 5 kroner loddet.

6) Alle guttene har med matfat til kveldsmat, og alle jentene tar med kakefat.

7) Alle voksne betaler 50 kroner for All inclusive-billett. Da får de mat, kaker, kaffe og saft. Barn kommer gratis inn.

8) Vi lagde også komplimentsdusj.

Han skriver at det går 33 elever i klassen og det kom det rundt 65 betalende voksne.

– Og da vi telte opp pengene, hadde vi fått inn akkurat over 10.000 kroner. Det betyr at hver voksen brukte ca. 150 kroner på å ha en hyggelig kveld, og det synes alle det er verdt. Alle vet at pengene går til klassekassa, og alle vet at noe av poenget med denne kvelden er å skaffe penger. De fleste er også fornøyd med at de dermed slipper å kjøpe kakebokser eller dopapir av ungene, skriver Sønneland.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags