Gå til sidens hovedinnhold

Noen elever manglet

Artikkelen er over 7 år gammel

Reagerer på at Tjorven-barna ikke var med.

Pappa til et av barna på Tjorven reagerer på at ikke barna her deltok på Ytre Enebakk skoles festforestilling sist uke.

Espen Knutsen har sin sønn på den tilrettelagte avdelingen på skolen.

Han mener det er en skyggeside ved Enebakk og skolen at en hel avdeling med elever med multifunksjonshemning ble mer eller mindre utelukket fra festen.

– Her går flotte unger som har fått en tøff start på livet, men som på ingen måte er mindre verdt. Det krever bare litt mer organisering, skriver han i et leserinnleg på enebakkavis.no.

– Ingen av disse barna var tilstede under denne feiringen, hvor vi skulle markere felleskap og barns rettigheter. Det er ikke første gang man opplever å ikke være inkludert. Ved flere forestillinger ved YES vil de som trenger en liten ekstra tanke og omsorg bli glemt, fordi de ikke har noen stemme. Trist å oppleve at disse barna er mindre verdt enn andre barn, skriver han.

Beklager

– Jeg kan ikke annet enn å beklage at det ble på denne måten, noe jeg gjorde overfor Espen Knutsen allerede dagen etter forestillingen. Her hadde vi noen utfordringer vi ikke klarte å løse, noe vi selvfølgelig burde tatt opp med de foresatte på forhånd, sier rektor Jo Wangen.

– Skolen har hatt den forsterkede avdelingen siden 2010 og vi har hele tiden vært bevisste på å inkludere disse elevene så mye som mulig i skolehverdagen. Ikke bare for deres egen skyld, men like mye for de andre elevenes. Det betyr at de er tilknyttet klasser og er med i timer i skolen så langt det er mulig. De er også med når det er fellessamlinger og forestillinger, på lik linje med andre elever. Vi har andre elever som er med på avdelingens samlinger, og andre igjen er innom på besøk. Denne hendelsen er ikke et uttrykk for at vi på vår skole mangler bevissthet og gode holdninger. Det er heller ikke et uttrykk for at vi synes elevene i forsterket avdeling er mindre verdt. At Espen Knutsen er sint og skuffet, har jeg stor forståelse for. Men jeg hadde satt stor pris på om han hadde gitt oss dette velfortjente sparket på forhånd, og ikke ventet til dagen etter.

Kommentarer til denne saken