Selger telefonnumrene sine for hundretusener av kroner

NUMMERSKIFTE: Gullnumre kan være attraktive salgsobjekter. Illustrasjonsfoto: Eirik Løkkemoen Bjerklund

NUMMERSKIFTE: Gullnumre kan være attraktive salgsobjekter. Illustrasjonsfoto: Eirik Løkkemoen Bjerklund

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

FOLLO: Er du i beite for et lett gjenkjennelig telefonnummer, kan det koste deg dyrt. Gullnummer er kanskje et ukjent begrep for de fleste. Men det er en betegnelse på telefonnumre som er meget lette å huske.

Selv om selve numrene er blitt mindre viktige i den heldigitale tidsalderen, er det fortsatt noen som prøver å gjøre gode penger på spesielle numre.

En av dem er Øystein Raabe fra Kolbotn. Siden september har han annonsert nummeret sitt til salgs på Finn: 94 22 33 44.

Prisen ligger på 150.000 kroner.

Det samme gjør en selger fra Vinterbro med det noe spesielle nummeret 97 006 006. Det koster «bare» 99.999 kroner, ifølge Finn-annonsen.

Ingen av selgerne har besvart ØBs henvendelser om saken.

Endring i markedet

Tidligere fulgte telefonnumrene operatørene, ikke abonnentene. Det er det en slutt på, og dermed åpnet det seg for noen år siden et stort annenhåndsmarked for salg av telefonnumre.

Professor Ragnhild Silkoset ved Institutt for markedsføring ved Handelshøyskolen BI tror ikke bedrifter har nytte av å ha enkle telefonnumre.

– Det tror jeg er fullstendig uviktig. Med nye smarttelefoner og internett så er telefonnumre blitt helt uten betydning. Det er nesten ingen som slår et telefonnummer, man klikker på en link nå, sa hun til Dagens Næringsliv i 2014, i forbindelse med at mobilgründeren Idar Vollvik la sitt nummer ut til salg.

Hun tor likevel at bedrifter er villige til å kjøpe et telefonnummer til flere millioner kroner.

– Men det betyr ikke at det er smart. Det er sikkert en «hype» om at dette er lurt å gjøre, men jeg tviler på at noen kommer til å tjene millioner ekstra på å ha et enkelt telefonnummer. Det er en lite smart investering, understreker Silkoset.

Per dags dato er det nær 900 annonser på Finn for videresalg av domener og telefonnumre.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags