Forfatterbesøk på biblioteket

Foto:

Av
Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

Gjør som 2.400 andre personer - Få Enebakk Avis sine nyheter i din Facebook-feed.

Litteraturfestivalen i Akershus er i gang og bibliotekene er klare for å fylle folkebibliotekene i Akershus opp av forfattere, mennesker, opplevelser og litteratur.

Årets festival er den åttende i rekken og er et samarbeid mellom Fylkesbiblioteket og alle folkebibliotekene i Akershus.

Førstkommende tirsdag allerede, klokken 19, får Enebakk bibliotek et slikt forfatterbesøk. tema for kvelden er - Hva er det som leder unge mennesker inn i radikalisering?

Demian Vitanza skulle bare holde skrivekurs i et norsk høysikkerhetsfengsel. Der møtte han den hjemvendte fremmedkrigeren Tariq, den første nordmannen som ble dømt for terrorplanlegging. Han ønsket å fortelle om livet sitt. Med boka «Dette livet eller det neste» har vi for første gang fått en fremmedkrigers egen fortelling om veien fra en oppvekst i Norge, til radikalisering og krig i Syria.

Foredraget handler om hvordan vi kan prøve å forstå hvorfor noen valgte å reise fra Norge og ofre sitt liv i den syriske borgerkrigen.

Vitanza snakker om prosessen med boka, med over hundre timers samtale med en returnert fremmedkriger som nå sitter i fengsel i Norge. Det handler om hvordan det var å bli kjent med en jihadist, om hvordan vi forholder oss til det fremmede og uforståelige, og om håpet som ligger der, på den andre siden av språket.


Gratis arrangement. Servering av kaffe.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags