Elever på Mjær ungdomsskole ble noe overrumplet torsdag, da representanter fra både Driv IL og Enebakk Lions klubb dukket opp under skolens årlige Mjærstock. De to foreningene samarbeider om prisen Lions pokal, som årlig går til en utøver i Driv IL som utmerker seg.

Eivind Ungersness, leder i Driv IL, og Karl Johan Røkeness fra Lions sto for utdelingen. Da begrunnelsen ble lest opp var det mange som skjønte at det var Rikke Tidemann Stenvik (15) som hadde vunnet. Dermd sto jubelen i taket og en hel Mjær ungdomsskole reiste seg for vinneren av den gjeve vandrepokalen.

I begrunnelsen heter det blant annet at Rikke har vært aktiv både innen håndball og fotball i Driv IL. I flere år har hun vært en aktiv og meget god målvakt for Driv fotball jenter 98 lag. Sesongen 2013 ble dette laget seriemestere. I tillegg er hun trener for håndballens gutter 8 lag og bidrar på Drivs håndballskole med stor iver. Rikke har i høst tatt dommerkurs og viser stort talent og god spilleforståelse.

- At hun spiller lagidrett og i tillegg trener andre, viser at hun er opptatt av fellesskapet og av å gi noe videre, utdypet Røkeness.

Ved siden av den store vandrepokalen gir Lions en mindre pokal, som vinneren får til odel og eie, og det vanket flotte blomster fra Driv IL.

- Jeg har hatt lyst til å vinne denne pokalen også tidligere år, kunne en svært glad Rikke fortelle etter utdelingen.

- Hvor overrasket ble du?

- Jeg ble veldig overrasket, men skjønte at det var meg da de sa vedkommende har trent G8. Dette var veldig hyggelig og jeg tenkte på hvor veldig hyggelige klassekamerater og venner jeg har, som reiste seg da jeg gikk opp på scenen, sier Rikke.

- Hvordan ser du på fremtiden?

- Jeg har bestemt meg for å satse på håndball, så kommende sesong blir med klubben Follo. Dermed blir det ikke like mye tid til fotball og jeg synes det er trist at jeg ikke skal til å se de jeg har spilt med i Driv siden jeg var liten like mye fremover. Men jeg vil trene hardt, og jobbe for å bli god. Jeg vil fortsette å ha det gøy også. Jeg jobber hardt, fordi jeg synes det er gøy, forklarer linjespilleren.

- Hva gir trenerjobben deg?

- Det er veldig hyggelig, spesielt å se at de unge kan lære noe av meg, og at jeg kan være et forbilde og se de få den samme gleden jeg har hatt av idretten, sier Rikke.

Også klubbsekretær i Driv IL, Astrid Celius, var på plass.

- Dette var første gang vi delte ut pokalen overraskende på skolen og ikke på et av våre møter. Det ble en fullkommen suksess og var veldig artig. Det var gøy å se når elevene skjønte at det var hun som skulle få den og gav stående applaus, sier hun.