Tomme for p-oblater på pendlerparkeringen de neste ukene: – Det koker ned til førstemann til mølla

Parkeringshuset i Stillverksveien er fullt. Nå må kunder som vil fornye oblatet sitt, finne andre løsninger.

Parkeringshuset i Stillverksveien er fullt. Nå må kunder som vil fornye oblatet sitt, finne andre løsninger. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Gjør som 2.500 andre personer - Få Enebakk Avis sine nyheter i din Facebook-feed.

Romerikes Blad: Hans Jørgen og Liv Christine Lihagen har i årevis parkert på pendlerparkeringen i Lillestrøm. Nå får de plutselig ikke fornyet oblatet sitt, fordi Q-park har «gått tom» for oblater.

Bare to uker inn i det nye året, har problemene med å finne pendlerparkering i Lillestrøm allerede begynt. Både pendlerparkeringen til Bane Nor og parkeringshuset Lillestrøm Senter Syd i Stillverksveien, har lenge vært smekkfulle.

Nå mener Q-park at p-huset er så fullt, at de gikk tom 11. januar, og ikke selger nye oblater før 1. februar. Det rammer også de som har vært kunde i en årrekke.

– Vi har aldri hatt problemer med å finne plass der før, så jeg er ganske sikker på at om vi bare hadde fått et parkeringskort, så hadde vi kunnet parkere, sier pendler Hans Jørgen Lihagen.

Fikk ikke fornye

Det er Q-park som drifter parkeringsplassene i p-huset, og da Romerikes Blad i november i fjor skrev om flere antall solgte oblater enn plasser i p-huset, ble det fortalt at de eksisterende kundene hos Q-park ville bli prioritert fremover, når antallet salg skulle nedjusteres. Det var enklere sagt enn gjort.

Lihagen og kona Liv Christine Lihagen er to av dem som har fått erfare nettopp det. Hennes parkeringsoblat gikk ut 15. januar, og hun reiste derfor til p-huset for å fornye det på morgenen samme dag. Oblatet gjelder fra dato du bestiller, til samme dato neste måned.

Men da Lihagen ankom resepsjonen, fikk hun beskjed om at Q-park var utsolgt for oblater.

– Det er ugreit det de driver med. De sier at de skal prioritere eksisterende kunder, men jeg har parkert der de siste 20 årene, og kona de siste to-tre, så vi er helt klart eksisterende kunder, sier Hans Jørgen Lihagen.

– Men nå fikk kona beskjed om å benytte dagparkeringen som koster 60-70 kroner om dagen. Det er jo helt uholdbart, fortsetter han.

Hans Jørgen Lihagen

Hans Jørgen Lihagen

– Vanskelig å prioritere

Markedsdirektør i Q-park, Kjetil Bratseth, bekrefter overfor Romerikes Blad at de er tomme for pendleroblater.

– Når det er fullt så er det dessverre fullt. Det må man bare beklage, sier han.

I p-huset henger en plakat som sier at Q-park vil prioritere eksisterende kunder, men ordningen viste seg å være vanskeligere å administere enn antatt.

– Det er utfordrende å skulle prioritere og å vite hvem som har vært kunde før, så det koker ned til førstemann til mølla, sier Bratseth.

– Hvis man har et oblat som går ut samme dag som man fornyer det, vil ikke den plassen man har hatt foregående måneden være ledig når man forsøker å fornye?

– At man har et oblat gir ikke garantert plass. Når kortet går ut på dato og man får beskjed om at det er fullt, så er det fullt. Da har alt blitt solgt.

– Fulltbetalende har en fordel

For Lihagen-familien, er konsekvensene av parkeringsmangel store.

– Jeg jobber skift, og er ikke alltid hjemme når ungene skal kjøres til skolen. Uten parkeringsplass, må kona ta buss og deretter t-bane, og da må hun enten levere barna altfor tidlig på skolen, eller så må hun selv komme for seint på jobb hver dag.

Lihagens eget oblat er gyldig frem til 24. januar, så han har fortsatt over en uke igjen før også han må finne en annen løsning.

Bratseth fra Q-park sier at problemet bunner i at etterspørselen etter parkering er større enn tilbudet. Han har full forståelse for at noen ønsker å pendle til stasjonen, og ta kollektiv derfra, men de som ikke får plass, kan ikke gjøre annet enn å benytte seg av korttidsparkeringen deres eller parkere andre steder.

– Det er klart at de som er fulltbetalende i parkeringshuset, og som ikke bruker pendlerplassene, de har en klar fordel her, sier Bratseth.

Pendlerparkering i Lillestrøm:

  • Bane Nor har p-plasser både utenfor Lillestrøm stasjon og i p-huset i Stillverksveien
  • Utenfor stasjonen er det 142 p-plasser, der p-oblat koster 250 kroner i måneden
  • På samme parkeringsplass er det 12 dagparkeringsplasser, til 60 kroner dagen
  • I p-huset i Stillverksveien er det 320 pendlerplasser. Parkeringen driftes av Q-park
  • Pendlerparkering i p-huset koster 300 kroner i måneden
  • For øvrige kunder i p-huset koster parkering 16 kroner per påbegynte halvtime, og 200 kroner i døgnet
Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags