Tidligere LO-leder til folkemøtet på Ignarbakke

Tidligere LO-leder, Yngve Haagensen (til høyre) skal lede folkemøtet på Ignarbakke 9. mai. Her er han sammen med president i Enebakk Rotaryklubb, Ole Larmerud.

Tidligere LO-leder, Yngve Haagensen (til høyre) skal lede folkemøtet på Ignarbakke 9. mai. Her er han sammen med president i Enebakk Rotaryklubb, Ole Larmerud. Foto:

Av
DEL

I høstens kommunevalg stiller ni partier til valg. Alle partiene har ulike program og ulike syn på hvordan Enebakk skal styres og utvikles de neste fire årene. Men de har én ting felles, å sørge for at de demokratiske verdiene beholdes ved at flest mulig av bygdas innbyggere bruker stemmeretten sin.

Bruk stemmeretten

Ved forrige kommunevalg var det en katastrofal lav deltakelse; kun 57 % av oss benyttet stemmeretten.

Politikerne våre anser en så lav deltakelse som et angrep på selve styringssystemet. Folkets mening om videre utvikling av kommunen kommer ikke frem. Demokratiet bygger på folkets mening og er derfor i fare ved lav valgdeltakelse. Derfor er det viktig at flest mulig bruker den innflytelsen hver og en av oss har gjennom demokratiets bæresøyle. Selv om mange kan ha en følelse av at det er bortkastet å stemme, er alternativet verre. Det er vanskelig å klage over det politikerne gjør når du lar være å stemme inn politikere med et program du støtter. For å kunne gjøre det, er det viktig å kjenne politikerne og deres programmer.

Demokrati og kjennskap til lokale politikere er de to viktigste årsakene til at de ni partiene har gått sammen i en felles kampanje for å øke valgdeltakelsen. Målet er hårete og en lek med tall, men fullt oppnåelig:

57 % skal bli til 75 % deltakelse ved høstens kommunevalg!

De politiske partiene i Enebakk har gått sammen om en felles kampanje for å øke valgdeltakelsen.

De politiske partiene i Enebakk har gått sammen om en felles kampanje for å øke valgdeltakelsen. Foto:

Mange tiltak

Kampanjen har mange planlagte informasjonstiltak overfor:

Interesseorganisasjoner, kommuneansatte, ungdomsklubber, næringsliv, lag og foreninger.

Det mest synlige tiltaket er folkemøtet som arrangeres i samarbeid med Enebakk Rotaryklubb. Møtet finner sted på Ignarbakke den 9. mai klokken 1900. Invitasjon til møtet legges ut i aviser og sosiale medier.

Det store trekkplasteret blir den tidligere og legendariske LO-lederen, Ynge Haagensen, som ikke har for vane å legge fingrene mellom når demokratiets verdier står på spill.

På møtet vil partilederne presentere seg selv, slik at du i tillegg til partiprogrammet, kan bli kjent med politikeren bak det. Her vil du få anledning til å stille spørsmål og delta i debatten om Enebakks fremtid, uten at det skal legges for stor vekt på hissige, partipolitiske meningsutvekslinger.

Så vidt vites er dette den første og hittil eneste fellespolitiske kampanjen for økt valgdeltakelse ved kommunevalget. Politikerne har stor ære å kunne samles om et så viktig tiltak.

Liste over politiske partier til valg:

Enebakk Arbeiderparti

Enebakk Fremskrittsparti

Enebakk Høyre

Enebakk Kristelig Folkeparti

Enebakk Miljøpartiet De Grønne

Enebakk Senterparti

Enebakk Sosialistisk Venstreparti

Enebakk Venstre

Enebakk Rødt

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags