Gå til sidens hovedinnhold

Olle Bolle besøker 23 kulturhus. Spilles i Enebakk kultursal i september

Artikkelen er over 2 år gammel
Kulturdagene

Så enkelt deler du Enebakk Avis-abonnementet med familien

Når «Olle Bolle – Et Rockeeventyr» kommer til Enebakk kultursal onsdag 5. september i forbindelse med kulturdagene er det med den ambisjonen å spre rockeglede blant barn og unge mellom 4 og 100 år.

Det opplyser Akersus Teater i en pressemelding:

Trollmor og trollfar har bestemt at det rampete lille trollet Olle Bolle skal begynne i barnehagen. Det synes Olle Bolle er en veldig dårlig idé. Han vil mye heller leke og høre rockeeventyr hele natta sammen med bestefar. “Olle Bolle – Et Rockeeventyr” er en helt ny musikkteaterforestilling som spilles på Nesodden, Ås, Ski, Kolbotn, Drøbak og Enebakk i august og september!

Gjør alt

- Hvordan er det å reise på turne med denne oppsetningen?

- Vi er totalt syv mennesker på tur, og vi kjører alt utstyr og kostyme og rekvisitter rundt fra sted til sted. De som tror at skuespillere er primadonnaer må virkelig tro om igjen. Her rigger de alt sammen med to teknikere før og etter hver forestilling, og alle sminker seg selv, forteller produsent ved Akershus Teater, Sandra Sandbye.

- Hvordan blir det å besøke Enebakk?

- Dette er første gang vi spiller i kultursalen i Enebakk. Det gleder vi oss skikkelig til og håper vi kan komme tilbake mange ganger med forestillingene vi lager for barn og unge!

Snudd på hodet

Det har vært stor pågang på billettkontorene, opplyser Sandbye.

- Vi begynte å selge billetter allerede før sommeren – og flere forestillinger ser ut til å bli utsolgt. Også i Enebakk har forhåndssalget gått bra, så her er det bare å sikre seg billett til hele familien!, avslutter Sandbye.

Alle barn har et forhold til troll, og noen husker kanskje også sangen om Olle Bolle (Oppe på fjellet).

Men denne forestillingen snur de klassiske folkeeventyrene på hodet. Trollene er snille - lille Olle Bolle skal begynne i barnehagen sammen med menneskebarn - og stykket er proppfullt med herlig, nyskrevet rockemusikk, framført live av skuespillerne. Tre generasjoner troll forsøker etter beste evne å håndtere familielivets strabasiøse hverdag, og tilpasse seg menneskenes moderne verden – med humor, lek og en dose bekymring for det ukjente som virkemidler.  

I ensemblet finner vi Ghopi Prabaharan, Markus Scarth Tønseth, Peder Opstad, og Iver Bjurgren, som også har skrevet all musikken til stykket. Bo Anders Sundstedt har regi, og manus er co-skrevet av Opstad og Sundstedt.

Akershus Teater er regionteatret for Akershus, og produserer forestillinger for barn og unge i hele fylket med utgangspunkt i Lillestrøm hvor teatret har sine lokaler.

Kommentarer til denne saken