I dag er det bygdedag

Foto:

Artikkelen er over 11 år gammel

ENEBAKK: Det er ny rekord i antall påmeldte til bygdedagen.

DEL

Du kan oppleve alt fra flatbrødsteking til fallskjermhopping rundt omkring i Kirkebygda i dag.

Hele 33 lag og foreninger og privatpersoner har meldt seg på.

Fem steder

Åpningen av dagen finner sted på bygdetunet av ordfører Dag Bjerke kl. 10.45.

Deretter blir det gudstjeneste i Enebakk kirke før programmet fortsetter på flere steder. De mange lag og foreningene er spredt på Ignarbakke, bygdetunet, gamleskolen, Engerholm og på grusbanen ved ungdomsskolen der Modellen Motorklubb har etablert en bane.

På Ignarbakke får barna lage kort med potettrykk, det blir vist håndarbeidsteknikk og salg av diverse egenproduserte ting både ute og inne. Det blir musikalsk opptreden av «4 musikanter» og premieutdelingen finner sted der.

Hesteskokasting

På bygdetunet blir det blant annet omvisning, salg av bøker, natursti, Enebakk-mesterskap i hesteskokasting, kurvfletting, toving og ponniridning nede ved elva. Inne i kjøkkenet blir det flatbrødsteking med barna. Hvis været blir bra vil Enebakk barne- og ungdomsteater vise en forestilling utendørs.

På gamle Kirkebygden skole vil kunstsamlingene og utstillingen av Viksaga være åpne. I tillegg vil Enebakk spelemannslag og juniorspelemannslaget spille. Husflidslaget vil stå for hoppetaulaging og det blir treskjæring og dreiing.

Fallskjermhopping

På Engerholm vil barna kunne møte mange dyr og prøve seg på aktiviteter. Mellom Engerholm og gamleskolen blir det transport med hest og kjerre.

Et høydepunkt blir nok fallskjermhopperne som vil lande på grusbanen ved ungdomsskolen.

Noe som også er nytt i år er konkurransen «Bygdedagen Rundt», hvor åtte poster fordelt på de fem stedene. Førstepremien er en tur i et mikrofly.

Send tekst og bilder «

Vi vil gjerne høre om smått og stort som foregår i kommunen

Artikkeltags